14-årige Noah lider av svår tumör. Här får han stöd av idolen Zlatan.

När Sverige igår avslutade gruppspelsfasen av EM-kvalet genom att hemmaslå Moldavien med 2-0 var det en lite mer speciell match för en person än för de resterande i publiken.

14-årige Noah Holmström fick för fyra veckor sedan veta att han har en tumör i bakhuvudet och går nu sitt livs match för att bli kvitt tumören och spenderar därför mycket tid på sjukhuset.

Igår hade han bjudits in till matchen av organisationen ”Min stora dag”. Innan matchen levererade han matchbollen på innerplanen, men det som hände efteråt var nog en ännu större upplevelse. Då fick Noah nämligen träffa idolen Zlatan Ibrahimovic.

– Först frågade han om jag fryste. För jag hade ingen jacka. Men då sa jag: ”Nej, det är lugnt”. ”Det var en bra match ni spelade”, sa jag. Och han sa: ”Det var okej, jag gjorde mål i alla fall” berättar Noah för SportExpressen.

Mötet med Zlatan var ett välkommet avbrott från alla sjukhusbesök och är något 14-åringen kommer att bära med sig länge.

– Ja, det här kommer jag att tänka på mycket…, säger Noah..

Och träffen med Zlatan gav Noah en lite annan bild av fotbollsstjärnan än den många kanske har av honom.

– Man kanske inte tror det varenda gång på fotbollsplanen. Man kanske kan uppfatta honom som sur ibland. Men nu när man väl träffade honom så var han otroligt snäll säger Noah till SportExpressen.

Publicerad av Sportbibeln, gilla gärna