15-åriga Sabine är döende i cancer – har bara en önskan som nu uppfylls av människor från hela landet

15-åriga Sabine Wortelboer från Nederländerna fick diagnosen hjärntumör under förra året. 

Den visade sig vara av det ovanligare slaget och trots att hon har fått specialbehandling för sin cancer verkar inget ha bitit på den växande tumören. 

Sabine är inställd på att hon inte har så lång tid kvar, och på Facebook skriver hon om sin resa. Nu har hon slutat medicinerats och samtidigt skickade hon ut en sista önskan till folk som läste hennes Facebook-sida. 

Gensvaret skulle få henne att tappa hakan. 

© Youtube

Sabine är som vilken annan tonåring som helst. 

Hon går i skolan, är tillsammans med sin pojkvän och drömmer om framtiden. 

Men en dag förändrades allt. Sabine och hennes familj fick reda på att hon drabbats av en ovanlig form av hjärntumör, som endast 30 barn utsätts för i världen varje år. 

I perioder har hon åkt till USA med sin familj för att få specialbehandling, skriver nederländska Algemeen Dagblad.

Sabines pappa. © Youtube

Samtidigt har Sabine delat med sig av sin resa på Facebook, för att berätta sin historia och kanske kunna hjälpa andra som befinner sig i liknande situationer. 

I ett känslosamt inlägg skriver hon så här: 

”Efter resultaten har jag bestämt mig för att sluta med medicin. Det funkar inte längre. Jag skulle verkligen vilja be folk, en sista gång, att skicka mig massor med kort”.

I statusraden skrev hon också ner sin hemadress för att få vykorten skickade till sig. 

Kärleken som skulle möta henne dagarna därpå kunde hon aldrig förutse. 

© Youtube

Dagarna därpå landade sammanlagt 33 000 vykort hemma i familjens brevlåda. Dessa var postade från människor i hela landet som berörts av Sabines öde och resa. 

I Nederländerna har posten haft massor att göra med Sabines vykort. De blev till och med tvungna att anställa en person vars enda arbetsuppgift var att sortera ut Sabines brev i röda lådor, skriver Daily Mail. 

Sabines mamma Ilse berättar för Algemeen Dagblad att hon inte tror att dottern har mycket tid kvar, och själv skrev Sabine nyligen på Facebook: ”Jag tror att det är dags att säga hejdå. Tack för allt ni har gjort för mig”.

© Youtube

Här levereras flera lastpallar med vykort till familjens hem. 

© Youtube

Vykorten gjorde Sabine så här glad. 

Sabines kraft är en sån stor inspirationskälla för oss alla! Och människors fina presenter visar på att det finns hopp i världen. Dela om du håller med!