15-årige Nickolas skadades i sömnen – nu varnar familjen för livsfarliga trenden

15-åriga Nickolas vaknade upp i chock när någon hällde skållhett vatten över honom mitt i natten. Det visade sig vara hans vänner som antog en ny trendande utmaning som sprider sig bland ungdomar.
– Jag vill bara att de ska lämna mig i fred. De är inte mina vänner längre, och de kommer inte att bli det igen, säger han. 

Nu varnas andra för den livsfarliga trenden som unga inte inser riskerna med. 

Ungdomar gillar att utmana varandra, därför är de inte sena med att haka på nya trender, hur galna de än är. Och den som inte vågar haka på riskerar att bli kallad mes. 

15-årige Nickolas Conrad från Arkansas i USA är en av de som blivit offer för en ny och vansinnig trend bland unga. ”The Hot Water Challenge” går ut på att skrämma någon genom att kasta kokande vatten på personen när den inte är beredd. Låter det livsfarligt? det är det också. 

Nickolas hade somnat, och då passade hans vänner på att smyga iväg och koka upp vatten i en mikrovågsugn. När de var klara kastade de vattnet på honom. 
– Jag kände ett hemskt brännande på min nacke, och vaknade upp skrikandes och gråtandes, berättar Nickolas för tidningen The Sun

Foto: THV11

Men ”vännerna” var inte färdiga där. De passade även på att bränna Nickolas med en cigarett. 
– Jag vill bara att de ska lämna mig i fred. De är inte mina vänner längre, och de kommer inte att bli det igen, säger han. 

Nickolas är inte den enda som tagit skada av den nya vansinniga trenden. I augusti i år fick en elvaårig flicka vid namn Jamoneisha Merritt hela sitt ansikte sönderbränt då hennes vänner hade antagit utmaningen. 

Diane Johnson är släkting till en flicka som råkat ut för ”The Hot Water Challenge”. Flickan dog till följd av skadorna, och nu vill Diane uppmana vuxna att prata med barnen. 
– Prata med era barn om den här typen av utmaningar. Ge dem inte bara din mobil och låt dem göra vad de vill med dem. Kolla vad de gör, säger hon till The Sun

Det här måste genast få ett slut. Dela gärna för att uppmana vuxna att prata med unga och barn som inte förstår hur vansinnigt det är. 

 

 
 

Läs mer om...