15-åringen tog sitt liv efter våldtäkten – mammans starka brev har ett budskap alla måste läsa

Att förlora ett barn är en förälders största rädsla, och för Linda Trevan blev det en mardröm som besannades.

Lindas dotter Cassidy blev offer för mobbing när hon var 13 år gammal. Det började med att hon blev utsatt av ett tjejgäng i skolan, men situationen kom att eskalera till en nivå som ingen kunnat föreställa sig. Till slut orkade Cassidy inte leva längre och avslutade sitt liv. Nu skriver mamman ett öppet brev till dotterns mobbare, ett brev som lär oss om effekterna av mobbing och som får hela nätet att skaka.

Trots att mamma Linda Trevan ihop med andra föräldrar och lärare ingrep så fortsatte mobbingen mot 13-åriga Cassidy. Linda såg hur hennes dotter sakta men säkert bröts ner till att förlora all självkänsla och livsglädje. 

Efter månader av hög frånvaro i skolan och terapi började Cassidy må lite bättre och tillbringa mer tid i skolan. När hon i februari 2014 blev hembjuden till några nya vänner tändes en låga hos henne, men den kom snart att slockna. 

Det visade sig att ”vännernas” inbjudan var en fälla. De ville få Cassidy till en plats där ingen kunde se vad som pågick. Väl på plats blev Cassidy våldtagen av två pojkar, vilket hon inte vågade anmäla på grund av rädslan för gärningsmännen. 

Facebook/Linda Trevan

När Cassidys mamma fick veta såg hon till att dottern fick byta skola, men ingenting blev bättre. Cassidys panikångestattacker kom allt mer tätt och till slut valde hon att avsluta sitt liv. 

Mammans frustration och sorg drev henne att skriva ett öppet brev till dotterns plågoandar, detta för att lära omvärlden om effekterna av mobbing. Här är hennes ord: 

”MOBBING DÖDADE MITT BARN …

Jag har inte pratat om detta på länge…

På Wellington Secondary College finns det några sjuka, grymma barn (flickor och pojkar som är 13 och 15 år gamla). De begick ett vidrigt brott den 15 februari 2014 mot min ljuvliga och enda dotter Cassidy Trevan.

Cassidy var bara 13 år gammal då. Och även om hon försökt hålla sig vid liv i nästan två år, lyckades hon aldrig komma över det. Även om hon bytte skola vågade hon aldrig gå dit. Hon kunde inte umgås med andra människor längre. En vanlig shoppingrunda slutade ofta i tårar och panikattacker.

Facebook/Cassidy Trevan

Under 22 månader fick jag se hur min älskade dotter kämpade mot dessa demoner. Hon oroade sig över att de skulle hitta henne igen. Hon mobbades konstant. Några av dem försökte ringa henne eller kontakta henne via sociala medier. Till och med efter det ni gjort. Hon led av posttraumatiskt stressyndrom av de brott ni begick. Hon hade mardrömmar, insomnia, separationsångest, panikattacker och djup depression på grund av det ni gjorde.

Jag kunde bara hjälplöst se på när mitt älskade barn bleknade bort mer och mer rakt framför mina ögon. En dag orkade hon inte kliva ur sängen. Hon kunde inte stå ut med smärtan längre, och på grund av det begick hon självmord den 12 december 2015.

Jag vet inte vilka ni är. Ni vet vilka ni är, och polisen vet vilka ni är. Jag hoppas att det här förföljer er genom ert samvete för resten av era liv. Och en dag, om ni är lyckligt lottade och får egna barn, så kommer ni ihåg min älskade dotter. Och sen föreställer ni er hur det skulle kännas hur någon gjorde detta mot era barn.

Facebook/Cassidy Trevan

Cassidy är hela min värld. Hon har alltid varit och kommer alltid vara hela min värld. Men nu har jag ingenting, och försöker fortfarande hitta en anledning till att kliva upp ur sängen på morgonen. Ni är inte bara orsaken till min dotters död, som jag har älskat av hela mitt hjärta i 16 år, ni har också förstört min framtid med henne.

Jag kommer aldrig få se henne gifta sig. Jag kommer aldrig få barnbarn. Ni har förstör så många liv med era själviska och hatiska handlingar.”

Raderna fortsätter, tills mamman avslutar med de starka orden: 

”Mobbning dödade mitt barn. Mobbning måste tas på allvar. Var snäll och dela detta.” 

Det finns inga ord för det hemska som Lindas dotter Cassidy fick genomgå. Tyvärr är mobbing vanligt och kan bryta ner en person totalt. Linda skrev brevet för att få folk att förstå konsekvenserna av mobbing. Dela gärna för att hjälpa oss att sprida budskapet.