16-åringen dog i fasansfull krasch – då hittar polisen detta från hennes mobil

För många unga är sociala medier en stor del av vardagen.
Det är där man håller kontakten med vänner och delar med sig av sitt liv och vardag.
För många i den unga generationen är ett erkännande som en profil på Instagram eller Youtube en dröm, något att sträva efter.

16-åriga Sofija Magerko hade alltid drömt om att bli känd, hon hade många följare på Instagram och brukade ställa upp i skönhetstävlingar, skriver The Independent.

Hon älskade att vara ute och festa och brukade följa med sin kompis Dasha Medvedeva, 24, ut på kvällarna.

Just den här sommarkvällen skulle dock allt få ett tragiskt slut.

Facebook/6264.com.ua – сайт города Краматорска

De två tjejerna var ute och gjorde stan. Dasha hade tagit bilen för att flickorna skulle kunna ta sig säkert till och från festen.

Under hela kvällen uppdaterade de flitigt sina följare på Instagram med bilder från festligheterna.

Snart ville de till nästa klubb och satte sig i bilen och körde iväg. På väg till nästa ställe sände de live på nätet.

Facebook/Rosleni Rachmat

Tjejerna lyssnade på musik, hällde i sig alkohol och vinkade in i kameran. De var nog medvetna om faran, men som många unga tror de aldrig att någonting skulle kunna drabba dem.

Youtube

De trodde de var odödliga. I videon hör man flickorna skratta och en av dem säger: ”Hej pojkar”.

Plötsligt var allt över. Det hördes en hög smäll, sedan var det bara tyst.

Facebook/Поліція Харківщини

En kort sekund av vårdslöshet och allt var över. Dasha hade antagligen blivit distraherad av den starka kameralampan och råkat köra rakt in i en lyktstolpe.

Inte långt efter kom två män till platsen, när de såg den fruktansvärda olyckan ringde de genast efter hjälp, men för Sofija var det redan för sent. Alla som följde tjejernas live-video såg när olyckan inträffade.

Dasha överlevde kraschen men dog på väg till sjukhuset. Olyckan inträffade i Izyum, Ukraina. Sofija hade gjort sig känd som skönhetsdrottning i hela landet.

Att människor fortfarande kör rattfulla är tyvärr ingen nyhet, men varje gång en olycka sker är precis lika fruktansvärd.

Jag är säker på att du hört flera historier om det på nyheterna, sett det i filmer och vissa människor har tyvärr även upplevt farorna med detta på egen hand – som denna familj.

Att det görs närmare 12 600 resor med rattfulla förare på de svenska vägarna varje dag är fullkomligt oacceptabelt.

Alkohol och bilkörning aldrig hör ihop! Dela gärna den här artikeln, förhoppningsvis kan vi förhindra att något sådant här fruktansvärt sker igen.