16-åringen höll på att dö på festen. Nu hjälper föräldrar världen över mamman att sprida varningen på Facebook.

Att vara tonåring är inte alltid så lätt, men det är minst lika svårt att vara tonårsförälder. Under sommarlovet kan det vara extra svårt att hålla koll på sina unga barn och många ungdomar gör sin alkoholdebut under den här tiden på året, även om ungdomar dricker mindre alkohol nu än tidigare. Den här mamman var nära att förlora sin 16-åriga dotter efter att flickan druckit alldeles för mycket alkohol. Hon skrev ett Facebook-inlägg när dottern Taylor kämpade för sitt liv på sjukhus och texten spreds som en löpeld på sociala medier. Nästan 1 miljon har valt att dela mamman Kelliies inlägg och även jag blir väldigt berörd av hennes känslosamma ord. Även om det är en tragisk händelse, så hoppas jag att vi tillsammans kan hjälpas åt att sprida detta vidare. Räcker det för att rädda ett barns liv är det värt det. Ingen förälder ska behöva mista ett barn på grund av alkohol.

Här är mammans inlägg översatt det till svenska. Originalet hittar du längre ned.

En varning till alla föräldrar:

Detta är vad 2 öl, 2 shots Captain Morgan, 2 shots hembränt, 2 shots whiskey och en handfull av spritindränkta blåbär gör med en 16-åring.

Min dotter och hennes kusin bestämde sig för att skapa sig en egen fest igår när de var ensamma hemma i 2 timmar i pappas hus. De plundrade spritskåpet och när min ex-make kom hem, fann hann flickorna berusade. Vår dotter gick inte att få kontakt med. Han skyndade sig att köra henne till sjukhuset i Wyoming och jag mötte upp honom där.

Jag rusade in på akuten och där såg jag mitt barn, liggandes på en bår. Hon var täckt av varma filtar, för att motverka hypertermi – hennes kroppstemperatur låg då på 35 grader. Hon höll på att pumpas full läkemedel, intravenöst. Ett rör kördes ned i halsen på henne så att hon kunde magpumpas.

Det tog läkarna 3 försök att försöka få ned rören i Taylors hals och de rispade upp hela hennes strupe under processen. Men det var nödvändigt – hon var tvungen att kopplas till respiratorn. Den ägnade de kommande 13 timmarna till att andas för henne, eftersom hon inte kunde andas på egen hand.

Hon fördes med ambulans till Amplatz Barnsjukhus runt midnatt.
Min dotters symptom orsakades av att hon hade 4,3 i promille i blodet.
Det är mycket högre än vad som är lagligt.
Tillräckligt högt för att döda en vuxen man.

Läkarna på Amplatz gjorde det helt klart för oss.
Hade hennes pappa inte kommit hem och hittat vår unge vid just den tidpunkten, skulle hon med all säkerhet ha dött i huset under kvällen. Nu behöver vi, tack gode Gud, inte begrava vårt barn den här veckan. Bara det gör att vi är väldigt tacksamma.
Och mycket lyckliga.

En liten fest.
Jag hoppas att min dotter och min brorsdotter förstår hur lyckligt lottade de båda är.
Jag hoppas att de lärt sig en värdefull läxa nu. Och jag hoppas att den här händelsen och vår erfarenhet delas, så att vi kan förhindra att ett barn förlorar sitt liv på grund av alkohol.

Föräldrar: 2 timmar. De var bara ensamma i två timmar.
Barn: 2 öl och 6 shots var det som krävdes för att nästan ta livet av den här lilla tjejen.

Vänligen dela detta. Bidra till att öka medvetenheten om farorna med alkoholförgiftning och tonåringars berusningsdrickande.

Jag trodde aldrig att vi skulle hamna i den här sitsen.
Inte heller Taylor.
Men det kanske vi borde.

Attention Parents:

This is what 2 beers, 2 shots of Captain Morgan, 2 shots of apple pie moonshine, 2 shots of whiskey,…

Posted by Kelliee Jo Nelson on den 8 mars 2014

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gillla-knappen nedan.