16-åringen kollapsade på festen – nu varnar mamman för det som gjorde dottern oigenkännlig

”Att prova någon partydrog en gång kan väl inte göra så stor skada”, är det många unga som tänker. Men konsekvenserna av sådant tänkade kan bli så katastrofala att det till och med kan leda till döden. 

För de som inte räds risker eller har svårt att säga nej kan 16-åriga Amy Thompsons livsöde bli en lärdom. Amy brukade inte ta droger, men gick med på att testa en partydrog på en hemmafest. När hon vaknade var hon oigenkännlig, och blir aldrig densamma. 

16-åriga Amy Thomson var en social, glad och populär tjej, men hennes liv tog en snabb vändning när hon provade ett piller på en fest i Glasgow. 

Amy var inte en person som använde narkotika, men just den kvällen valde hon tillsammans med tre andra tonårstjejer att prova ett piller som kallas MDMA, mer känt som partydrogen Ecstasy.

Facebook/Support For Amy

Effekten kom snabbt. Efter ruset föll Amy ihop medvetslös och hamnade i koma, det skriver Daily Mail.

Medan Amy var okontaktbar fruktade Amys familj att de skulle förlora sin 16-åring, men mirakulöst nog så överlevde hon. Dock inte utan komplikationer. När Amy vaknade var hon oigenkännlig då hon fått en svår hjärnskada. Idag sitter hon i permobil.

YouTube/The Doctors

Berättelsen om Amy har fått stor spridning på nätet då det öppnat ögonen får många, och fallet har även tagits upp i kända tv-programmet The Doctors. 

Amys familj har valt att dela med sig av berättelsen för att varna andra. Uppmuntra andra att prata med unga om riskerna med droger. Att prova en enda gång kan vara tillräckligt för att skadas för livet. Dela gärna för att uppmärksamma andra på vad som kan hända.