16-åringen provade ett piller – två veckor senare vaknar hon upp oigenkännlig

”Prova aldrig droger” är en uppmaning som de flesta tonåringar någon gång hört från sina föräldrar, men tyvärr tas budskapet om dess faror inte alltid på tillräckligt stort allvar. 

16-åriga Amy Thomson provade ett så kallat party-piller, vilket hade kunnat bli hennes död. Mirakulöst nog överlevde hon, men vaknade upp oigenkännlig från en koma efter två veckor. Nu vill familjen varna andra.

16-åriga Amy Thomson var en social, glad och populär tjej, men hennes liv tog en snabb vändning när hon provade ett piller på en fest i Glasgow förra året. 

Amy och tre andra tonårstjejer valde att prova varsitt piller kallat MDMA, mer känt som partydrogen Ecstasy. Därifrån gick det snabbt. Amys hjärna skadades och hon hamnade i koma i flera veckor, det skriver Daily Mail.

Amys liv kunde ha fått ett slut vid 16 års ålder, men hon överlevde och är nu påväg tillbaka till livet. Idag sitter hon i permobil, men övar på att gå.

Berättelsen om Amy har fått stor spridning på nätet då det öppnat ögonen får många, och fallet har även tagits upp i kända tv-programmet The Doctors. 

Nu vill Amys familj och andra sprida berättelsen för att varna andra som har tonåringar i familjen. 
Dela gärna för att sprida budskapet om riskerna med droger.