16-åringens mage slutar aldrig växa – chockas när hon får läkarens dom

Bethany Lane är 16 år gammal, vid jul förra året började hennes mage att växa okontrollerat, någonting hon inte tänkte på så mycket i början, men magen blev bara större och större, och hon började även att få mycket ont.

Hon visste att hon inte kunde vänta längre och beslöt sig för att uppsöka sjukhuset. Vid första anblicken tyckte läkaren att det såg ut som att flickan var gravid i sjätte månaden, men det var någonting som inte riktigt stämde.

Efter att läkaren gjort flera undersökningar visade det sig att hon fått en cysta på ena äggstocken. Cystan var så stor att den mätte över 33 centimeter i diameter.

Cystan hade tillslut börjat att trycka mot flera av Bethanys organ vilket orsakat den extrema smärtan.

Det var verkligen tur att hon äntligen gått till doktorn, cystan hade redan börjat pressa så hårt mod ena njuren att slutat fungera, hade cystan spruckit är det inte säkert att hon hade överlevt.

Health.mil

Men med hjälp av titthålskirurgi lyckades de skickliga läkarna tömma cystan genom tre små hål och tömma den på vätska.

Efter operationen hade hon tappat hela 13 kilo.

Det var verkligen tur att hon fick hjälp i tid av så skickliga läkare.

”Jag är så tacksam. Sjukhus blir ofta kritiserade, men jag kan inte tacka dem tillräckligt,” säger Bethany till Gazette Live.

Här kan du se Bethany själv berätta om händelsen:

Dela gärna artikeln med vänner och familj på Facebook om du också tycker att läkare och sjuksköterskor runt om i världen gör ett fantastiskt jobb!