17-åriga Reza flydde kriget. Nu har han fått ett nytt hem hos Anton och Julia.

För tre veckor sedan kom Reza Mohammad till Sverige som ett ensamkommande flyktingbarn. Nu är han inneboende hos Anton Segerson och hans flickvän Julia Millestad. – Reza har bott hos oss i över en vecka nu. Under denna tiden har jag lärt mig så ofantligt mycket, jag har fått upp ögonen, det jag tidigare känt varit så långt bort är nu så ofantligt nära, skriver Anton på Facebook.  

24-åriga Anton och 22-åriga Julia bor tillsammans i en liten lägenhet i Tranås. Sedan en vecka har de också Reza Mohammad som inneboende. Detta efter att Julias mamma, som jobbar på socialen, sagt att om man vill ta emot en ensamkommande flykting är det bara att anmäla sig. Det skriver Expressen.

Erfarenheten har hittills varit över all förväntan, och genom kroppspråk och lite engelska har de redan blivit goda vänner. Tanken är att Reza i framtiden ska flytta vidare till Antons föräldrar som har ett hus, och i framtiden hitta ett eget boende.

”Jag kan inte ens föreställa mig hur det har varit och är men jag märker hur grymt tacksam han är över att ha fått den här möjligheten i Sverige, hur han försiktigt ber om lov, hur han vill hjälpa till, hur han vill anpassa sig, hur han inte vill trampa någon på tårna”, skriver Anton på Facebook och fortsätter:
”Jag och Reza har kommit varandra nära, han ifrån det krigshärjade Mellanöstern. Jag från det stillsamma Norden. I slutändan handlar det bara om att vi är alla människor, på en jord, med gränser som vi själva dragit. Kom ihåg det.”

Här kan du läsa hela hans inlägg på Facebook som i skrivande stund delats av över 1000 personer.

Detta är jag och Reza. Reza har bott hos oss i över en vecka nu. Under denna tiden har jag lärt mig så ofantligt mycket,…

Posted by Anton Segerson on den 22 oktober 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna