17-åringens klockrena kontring när killarna röstade fram ”fulaste tjejen” får hela nätet att jubla.

Ibland blir jag verkligen rädd när jag läser om vilken elak och hård värld vi lever i. Men vi får aldrig blunda eller sluta kämpa emot mobbning, oavsett om det sker bland barn eller vuxna. Tack och lov finns det sådana som 17-åriga Lynelle Cantwell. När några killar i Kanada startade startade en omröstning på nätet om vilken tjej som ”var fulast i klassen” siktade de bland annat in sig på sin skolkamrat Lynelle. Men som tur är vägrade Lynelle ta någon skit och hennes klockrena och viktiga svar till mobbarna hyllas nu på Facebook.  

Över 6 000 personer.
Så många har valt att dela 17-åriga Lynelle Cantwells svar till hatarna, efter att hon upptäckte att hennes namn fanns med på en lista som spreds på sajten Ask.fm, skriver Independent.

Kränkningar på den omtalade sajten har tidigare fått många svenska kommuner att reagera och stänga av sidan från skolornas nätverk.

lynell2

Så här inleder Lynelle sitt tal till mobbarna:

”Till personen som skapade omröstningen ‘fulaste tjejerna i klassen’”.

”Jag är ledsen att ditt liv är så eländigt att du måste klanka ned på andra. Till de 12 personer som röstade på mig så att jag hamnade på 4:e plats. Jag lider med er också.

Jag är ledsen över att ni inte får lära känna mig som person. Jag vet att jag inte är den sötaste att titta på. Jag vet att jag har en dubbelhaka och att mina kläder är i storlek XL. Jag vet att jag inte har det perfekta leendet eller det perfekta ansiktet. Men jag är ledsen för er, inte för mig själv”, skriver hon och fortsätter:

Jag är ledsen över att du tycker det är roligt att få människor att känna sig som skit. Jag är ledsen för att du aldrig får en chans att veta vilken typ av person jag är. Jag ser kanske inte så bra ut på utsidan.. Men jag är rolig, trevlig, snäll, jordnära, inte dömande, accepterande, hjälpsam och superlätt att prata med. Och det gäller alla andra tjejer på den lista som ni röstat på. Bara för att vi inte har den perfekta ytan betyder det inte att vi är fula. Om det är din bild av vad som är fult, då tycker jag synd om dig. Allvarligt? Skaffa er ett liv.”

To the person that made the ”ugliest girls in grade 12 at hth” ask.FM straw poll. I’m sorry that your life is so…

Posted by Lynelle Cantwell on den 1 december 2015

Jag hoppas verkligen att hatarna läser den 17-åringens starka ord. Hon står verkligen upp för sig själv och de andra tjejerna i klassen på ett väldigt bra sätt. Och Lynette har också fått en hel många hejarop efter inlägget, något hon själv skriver om på Twitter:
”Jag kan inte vara nog tacksam för alla positiva vibbar ni skickar till mig. Tack för att ni ger mig en anledning till att fortsätta inspirera”.

Foto: Facebook

lynelle

Jag tycker i alla fall att Lynelle verkar vara en väldigt klok och vacker ung kvinna. Gilla gärna om du tycker det också.