17-åringen ska precis ta sitt liv när mobilen ringer – hör rösten i andra änden och inser sitt misstag

När Kevin Walsh var 17 år mådde han mycket dåligt. Han hade nyligen blivit dumpad av en tjej, och hans hund hade dött. Livet kändes så hopplöst att han tog ett dumt beslut. Han skulle ta sitt liv.

Han skrev ett avskedsbrev och körde till den plats han hade valt ut. Men bara sekunder innan han skulle begå självbordet ringde det i hans telefon.

Kevin tvekade i några sekunder. Skulle han strunta i det? Han kände inte igen numret och funderade på vem det kunde vara. Till slut insåg han att han var för nyfiken och ville inte dö ovetandes om vem som ringde.

Så han svarade i telefonen. Rösten i andra änden skulle förändra allt.

Kevin Walsh hade inte alltid varit olycklig innan den här dramatiska händelsen. I ett inlägg på Facebook berättar han om ett sommarläger när han var 13 år och träffade den vackraste flickan han sett i sitt liv. Hon hette Blake.

”Hon gick rakt fram till mig och sa ‘svart är en fin färg på dig’. Jag har ingen aning varför.” skriver han.

De båda ungdomarna blev vänner och höll kontakten ett tag. Men så småningom gled de isär, så som vänner brukar kunna göra i den åldern.

När Kevin var 17 år och skulle ta livet av sig hade han inte hört av sin barndomsvän på ett år.

Förstå att han blev förvånad när det var Blakes röst där i andra änden. 

© Youtube/Inside Edition

Blake hade plötsligt känt en stark lust att ringa Kevin, hon hade ingen aning om varför. Hon kunde aldrig ana vad han höll på att göra när hon slog numret.

Efter några minuters samtal avslöjade Kevin att han skulle begå självmord. Blake blev förfärad och övertalade honom att låta bli.

”Hon sa bokstavligen ‘Va? Gör det inte’. Och så var det med det.” berättar Kevin.

Blake fick honom att lova att ringa tillbaka till henne dagen efter, och sen la de på. Kevin åkte hem och insåg att hon hade räddat hans liv. När han kom hem satte han sig och skrev ner sina känslor och sin tacksamhet mot denna vän som räddat honom. 

Han visste inte att den texten skulle få stor betydelse 10 år senare.

© Facebook/Love What Matters

Det är ett under att Blake ringde precis när hon gjorde det. I en intervju med Inside Edition berättar hon att det känns som högre makter var inblandade. 

– Det var som en universell kraft som sa ”Nej, nej, nej. Det här ska inte hända”.

Vännerna fortsatte höras och deras vänskap växte sig stark igen. Tiden gick och vänskapen växte till kärlek.

10 år efter självmordsförsöket friade Kevin till Blake, med samma text som han en gång skrev efter att hon räddat hans liv.

© Facebook/Love What Matters

Idag har paret varit gifta i ett år, och är lyckliga tillsammans. 

Vilken underbar historia! Oavsett vad man tror på, om det är Gud, ödet eller en skyddsängel, så är det nästan uppenbart att det fanns en högre makt inblandad i det där telefonsamtalet.

Jag är i alla fall övertygad om att det var meningen att Blake skulle ringa precis när hon gjorde det. 

Har du, eller någon du känner, drabbas av självmordstankar så finns det hjälp att få. Ring Självmordslinjen på 90101 eller chatta med någon av volontärerna.

Publicerad av Newsner familj