17-åringen tog heroin varje dag – 4 år senare är hon drogfri och förvandlingen är total

Heroin och metaamfetamin är droger som är starkt beroendeframkallande och som därför förstört många liv. Men en ung flicka vid namn Dejah Hall bestämde sig för att drogerna inte skulle få bli hennes död. Efter att ha levt ett liv med ett dagligt intag av heroin och meth hände något som fick henne att sluta. Fyra år senare har 26-åringen genomgått den mest makalösa förvandling jag sett. 

Dejah Hall var bara 17 år när hon började att ta receptbelagda tabletter. Anledningen var att hon hade det väldigt jobbigt hemma, så när en kompis ebjöd henne piller på en fest var det lätt för unga Dejah att trilla dit.

Efter det gick det snabbt utför. Dejah började att ta receptbelagda tabletter dagligen, vilket kom att pågå i flera års tid. I 20-årsåldern kom Dejah till insikt med sig själv och ville göra ett försök att sluta. Hon började att besöka en klinik för folk som är beroende av methadone, men när en närstående dog kom Dejah att missa flera möten på kliniken. Det resulterade i att hon inte fick komma tillbaka, så Dejah försökte att ta tag i sin situation själv. 

Facebook/Dejah Hall

Dejah slutade med pillren, men abstinensbesvären gjorde att hon drabbades av kräkningar och skakningar som fick henne att må fruktansvärt, det berättar Dailymail. Livet skulle bli bättre, men istället kom allt att förvärras. En vän erbjöd Dejah heoroin för att få stopp på hennes dåliga mående. Den bortdomnande effekt som heroinet gav henne gjorde henne snabbt beroende. 
– Jag kunde inte sluta. Allt jag ville var att få hela mig att domna bort. Jag var så desperat efter den känslan att inget annat spelade någon roll. Jag ville bara bli hög alla tider på dygnet, säger hon. 

Efter att heroinmissbruket pågått ett tag kom metamfetamin in i hennes liv, och Dejah började att omge sig med andra missbrukare. 
– Jag var ett monster på alla sätt. Jag brydde mig inte om vem jag sårade, jag brydde mig inte om någonting längre. Jag hade ingen annan, inte ens en familj att ta hänsyn till då, säger hon. 

Facebook/Dejah Hall

2012 var det riktigt illa. Dejah vägde endast 43 kilo och döden såg inte ut att vara långt borta, tills ett möte förändrade hennes liv för alltid. 

Dejah åkte för att hälsa på sin farfar, som var svag och satt i rullstol. Hennes farfars kärlek öppnade hennes ögon. Dejah insåg att hon inte ville vara den person hon blivit, men hon var redan så djupt nere i missbruket att saker gått för långt. Bara några timmar efter mötet blev Dejah arresterad och dömdes till fängelse för droginnehav. Där och då kom vändningen på riktigt. 
– Jag hade ett val. Jag kunde fortfarande få tag på droger i fängelset, men jag var färdig, berättar hon. 

Idag är Dejah 26 år och har varit drogfri i fyra år. Inte bara har hon genomgått en helt otrolig förvandling, hon är även stolt mamma till en fin liten dotter.

Facebook/Dejah Hall
Facebook/Dejah Hall

Det är aldrig för sent att göra en förändring, hur hopplöst det än verkar. Dela gärna för att inspirera andra.