18-årig pojke drunknade under skolans tävling – efter elevrådets uppmaning

En 18-årig pojke skulle samla poäng i skolans oskyldiga skattjakt i Nybro under torsdagen, men något gick snett och det hela slutade i katastrof. Som en del av skolans tävling skulle eleven simma ut i Linneasjön, där han sedan drunknade. 
– Vi har haft det här många gånger förut, att simma tvärsöver Linnéasjön eller mellan bojarna. Jag är inte helt klar över vad han skulle göra, det är elevrådet som kommer på listan med vad lagen ska göra för att samla poäng under Skattjakten, säger rektorn på skolan.

Runt 16.30 i torsdags fick räddningstjänsten larm om att en gymnasieelev försvunnit i Linneasjön i Nybro. Det var som en del av skolans årliga skattjakt som pojken simmat ut för att samla poäng till sitt lag, och flera vittnen hade då sett hur han började att sjunka ute på sjön, det rapporterar Aftonbladet.

Flera dykare, två båtar från Sjöräddningssällskapet och en räddningshelikopter letade i den 300 meter långa och 150 meter breda sjön, och framåt kvällen var han hittad. 

Eleven, som är född 1999, fördes till akuten i ambulans, men hans liv gick inte att rädda och under torsdagskvällen bekräftades han vara död. När Aftonbladet pratar med skolans rektor om händelsen svarar han: 
– Vi har haft det här många gånger förut, att simma tvärsöver Linnéasjön eller mellan bojarna. Jag är inte helt klar över vad han skulle göra, det är elevrådet som kommer på listan med vad lagen ska göra för att samla poäng under Skattjakten. 

Alla tankar går till pojkens familj. Skolor måste ta större ansvar vad det gäller elevers säkerhet. Dela gärna om du håller med.