18-åringen fick ingen ny njure. Då klev läraren in och kirurgerna häpnade.

Under fyra år var 18-åriga A’Ja Booth tvungen att lämna skolan tidigare tre dagar i veckan för att behandlas med dialys. Hon var sjuk och behövde ha en ny njure, men läkarna hittade ingen lämplig donator.

A’Ja skrev en bok om sin jobbiga sitation, och hennes idrottslärare Nadirah Muhammad läste den. Då tog hon ett avgörande beslut.

– Efter att jag hade läst hennes historia bestämde jag mig för att donera en av mina njurar. Om det hade varit mitt barn hade jag velat att någon gjort detsamma. Det var inget jag ens behövde fundera på, säger Nadirah Muhammad till AP.

Bildkälla

CFYJCG0WMAEYfJB

De båda opererades i december och nu är A’Ja äntligen frisk. Läkarna som utförde operationen berättar att de aldrig varit med om att en lärare ger sin njure till en elev.

– Jag har varit med om många olika kombinationer, men inte elev-lärare. Vi har haft ex-fruar, chefer och deras anställda, säger läkaren Jason Denny till AP.

Igår återvände A’Ja och Nadirah till skolan West Side Academy i Detroit. Välkomnandet var storslaget. Röda mattan hade rullats ut och alla elever hade samlats för att ta emot dem.

Bildkälla

njure

I juni tar A’Ja examen och i framtiden vill hon bli sjuksköterska. Jag önskar henne ett stort lycka till!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna