18-årsgräns på ägg – därför inför ICA-butiken åldersgräns

Nu kan du inte längre handla ägg om du inte har legitimation med dig, i alla fall inte om du handlar på ICA-butiken i Bollebygd. De har nämligen infört åldersgräns på ägg.
– Vi ville markera att det här inte är rätt, säger butikschef Carl Prammefors.

 

Bollebygd i Västra Götaland har haft problem med skadegörelse i form av äggkastning på byggnader. Efter att Carl Prammefors, butikschef på ICA i Bollebygd fått klagomål då flera ungdomar köpt ägg för att kasta bestämde han sig för att vidta åtgärder. 
– Det är en liten kul grej för att visa att det är en dum sak att göra. Vi ville markera att man inte bara kan köpa en massa ägg och kasta, säger Carl Prammefors till Aftonbladet

Vid ägghyllorna i butiken sitter skyltar med texten ”Då det tyvärr förekommer äggkastning på byggnader har vi valt 18-årsgräns på att köpa ägg”. 

Än så länge har reaktionerna på åldersgränsen varit positiv, och ICA-butiken är villiga att göra undantag till skötsamma minderåriga, beroende på situationen. 
– Vi löser det med den kunden i sådana fall. Åldersgränsen kommer nog inte att vara för alltid utan det här hände nu och vi ville markera. Det är inte så seriöst, mer som en rolig grej och ett ställningstagande, säger Carl Prammefors till Aftonbladet.

Det här är ett sätt att bidra till förhindrad skadegörelse, det gör garanterat ungdomarna snopna. Dela gärna om du tycker att det var ett roligt knep.