19-åringen ser en främlings skjorta på vindrutan – då förstår hon varför hon måste fly för sitt liv

Om jag hade sett att det låg en skjorta på min vindruta när jag startat strålkastarna i mörkret hade min första reaktion varit att gå ut och ta bort den. Efter att ha läst om 19-åriga Ashley är det dock inte vad jag kommer att göra om det händer. 

Nu vill 19-åringen varna andra för det trick som många förövare kör.

Det var i onsdags kväll som 19-åriga Ashley Hardacre råkade ut för något märkligt när hon skulle åka hem från sitt jobb i Michigan. Ashley gick ut från köpcentrumet till sin bil, som var en av de få som stod kvar på parkeringen den sena timmen.

När hon startade bilen och strålkastarna tändes såg hon att det låg en skjorta på vindrutan. Ashley startade vindrutetorkarna för att få bort den, men märkte då att den lindats ordentligt runt en av torkarna. 

Facebook/Ashleyhardacre

För några sekunder tänkte Ashley att hon skulle gå ut och dra bort skjortan, men då hon anade att något var fel tittade hon sig omrking på parkeringen. Längre bort upptäckte hon två mystiska bilar. 
– En av bilarna som stod längre bort hade motorn i gång, så jag kände mig direkt illa till mods och insåg att jag inte skulle gå ut ur bilen. Jag låste dörrarna och körde i väg till en plats där jag kände mig säker. Där vevade jag ned fönstret och kunde komma åt skjortan, säger hon till CBS News.

Ashley tog en bild på skjortan, och när hon kom la hon upp den på Facebook där hon skrev: 
”Jag hade läst om att folk lagt saker på vindrutan till bilar för att locka föraren ut ur bilen. Framför allt hade det drabbat kvinnor”.

Facebook/Ashleyhardacre

Inlägget fick snabbt fart och har nu delats över 90 000 gånger i syfte att varna andra. 

Jag är glad att jag fick veta vad en sådan sak som en skjorta på vindrutan kan tyda på, och jag hoppas att alla systrar, döttrar och mödrar där ute också blir uppmärksamma på liknande varningssignaler. Dela gärna för att förvarna andra.