19-åringen ser hur blinde mannen blir bestulen – det han gör då hyllas nu av hela nätet

Att rycka in och säga ifrån när någon beter sig illa är något som inte alla är bekväma med att göra, därför kommer orättvisan undan alldeles för ofta. 19-årige kassören Joey Pursak hör inte till en av de som backar när något känns fel. Det han gjorde när han såg en blind man bli bestulen på sina pengar fick mig att tro på att folk fortfarande har civilkurage, och framförallt på människans godhet. 

19-årige Joey Pursak från Minnesota hade en vanlig arbetsdag i Glassbutiken i Minnesota när en blind man med käpp klev in. När mannen skulle betala för sig tappade han en 20-dollarsedel på golvet, men märkte det inte själv utan gick och satte sig för att avnjuta sin glass. 

Kvinnan som stod bakom mannen såg händelsen och böjde sig för att plocka upp pengarna, men istället för att ge dem till den blinda mannen behöll hon dem, det berättar CBS News.

Joey som såg det hela bad kvinnan att ge tillbaka pengarna, men hon svarade att det var hon som tappat pengarna. 

Joey som ville ha rättvisa gav sig inte, och gav därför kvinnan ett ultimatum. 
”Om du inte ger tillbaka pengarna till mannen så måste jag be dig att lämna restaurangen. Jag vill inte servera någon som visar så lite respekt som du gör nu”, sa han högt. 
Kvinnan gick till motattack och svarade med svordomar och nedlåtande kommentarer innan hon stormade ut ur restaurangen med pengarna i behåll. 

Joey visste att kvinnan inte skulle svälja sin stolhet, så därför gick han fram till den blinde mannen och tog upp en 20-dollarsedel ur sin egen ficka. 
Jag skulle vilja ge tillbaka 20 dollarsedeln du tappade vid kassan”, sa 19-åringen till den förvirrade mannen och fortsatte: ”Det är tyvärr inte samma sedel – kvinnan bakom dig tog den som du tappade. Men den har samma värde.”, sa Joey. 

Mannen blev rörd och tackade Joey, men det var inte bara han som blev positivt överraskad av tonåringens agerande. Några dagar senare fick Joeys arbetsgivare ett mail från en gäst som ville hylla Joey efter att ha sett vad han gjorde för den blinde mannen. Joeys chef la då ut hyllningen på Facebook med kommentaren ”Jag är väldigt glad att ha en så fin godhjärtad människa i min personalstyrka”. 

Människor som Joey står upp för vad de anser rätt och gör därmed världen till en bättre plats. Dela gärna om du tycker att fler borde lära av Joey.