Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

19 kloka råd från människor som är över 60 år till dagens unga.

Jag tänker ofta på vilka råd jag skulle ge till mig själv som 15-årig om jag kunde åka tillbaka i tiden. Därför blev jag jätteglad när jag såg att det nyligen gjorts en undersökning bland människor över 60 år om vilka råd de skulle vilja ge till människor som är hälften så gamla som de är idag. Alltså 60-åringars råd till människor i 30-års åldern. Några av de här råden känner du nog igen, men några var nya för mig och har fått mig att tänka på hur jag vill leva mina nästa 30 år. Läs och dela gärna med andra som är i 20 – 30 års åldern som kan behöva påminnas om att man bara är ung en gång.

1. Folk säger ofta, ”Skaffa ett jobb där du får betalat för att göra det du älskar.” Men det är inte alltid det bästa rådet. Det rätta jobbet är ett arbete där du älskar vissa dagar, tolererar de flesta dagar och som gör att du kan betala dina räkningarna. Det är få förunnat att ha ett jobb som de älskar varje dag.

2. Åren går så fort. Gift dig inte ung. Lev ditt liv. Res. Gör saker. Det spelar ingen roll om du har pengar eller inte, packa väskan och åk varsomhelst som du har råd att åka. Så länge som ingen är beroende av dig så köp inte massa prylar. Se världen. Bläddra i resemagasin och välj ett ställe att åka till.

3. Ta inte livet för seriöst. Även om allt verkar mörkt och hopplöst så försök och skratta och se det lustiga med livet.

4. En riktig vän kommer springande även om du ringer den klockan två på morgonen. Alla andra är bara bekanta.

5. Den viktigaste personen i världen är den som ha valt att tillbringa sitt liv med dig. Behandla den där efter.

6. Barn växer upp alldeles för fort. Ta tillvara på på din tid med dem.

7. På sin dödsbädd är det ingen som ångrar att de inte jobbade mer. Jobba hårt, men prioritera inte jobbet över familjen, vännerna eller dig själv.

8. Du kanske lever ett långt liv, eller kanske ett kort liv – vem vet? Men hursomhelst, tro mig när jag säger att du kommer önska att du tog bättre hand om din ungdom.

9. Om du känner dig överväldigad av livet, ta bara ett djupt andetag och försök att förankra dig i nuet. Njut av allt som är vackert och tröstande. Slappna av.

10. Ät och träna som om du vore en hjärtpatient med diabetes så kommer du aldrig att bli en.

11. Vi är bara här på jorden en gång. Vakna inte upp en dag när du är i 60-års åldern och inse att du inte har gjort sakerna du drömt om att göra.

12. Det här rådet kanske inte är lika djupt som de andra, men jag tycker det är viktigt. Ta hand om dina tänder och använd tandtråd. Tandproblem är jättejobbiga.

13. Ta inte andras råd som om det vore helig skrift. Du kan fråga människor du respekterar om råd. Men överväg sedan situationen och fatta ett eget beslut. Mitt råd är alltså, följ dina egna råd.

14. Prylar är bara prylar. Fäst dig inte vid materiella saker, håll fast vid tiden du har och erfarenheterna du samlar på dig.

15. Lederna som du skadar idag kommer att ta sin revansch senare. Även om de har läkt nu och du tror att du har återhämtat dig helt. Tro mig!

16. Jag skulle säga värdesätt de småsakerna och var närvarande i nuet. Vad menar jag? Jo, det verkar som om att dagens ungdom är fixerade vid omedelbar bekräftelse. Vi kommer inte att leva på den här underbara och galna planeten för alltid och de största nöjena kan man ofta hitta i de vardagligaste sakerna. Plocka upp telefonen och ring någon istället för at skicka ett sms. Ring din mamma och ha ett samtal om ingenting. Det är sådana stunder man kan hålla fast vid.

17. Betala dina räkningar och hamna inte i skuld. Om jag kunde ge tillbaka alla pengar om jag har betalat i ränta till mig själv skulle jag ha pensionerat mig vid det här laget.

18. Svartsjuka förstör förhållanden. Lita på din livspartner, vem annars ska man kunna lite på?

19. När träffar någon för första gången, stanna till och inse att du inte vet något om den personen. Du ser saker som hudfärg, kön, ålder och kläder. Glöm allt det. Du vet ingenting. Alla de fördomarna är antaganden som ploppar upp i ditt huvud för att hjärnan gillar att kategorisera saker, det begränsar både ditt liv och andras.

Källa: Reddit

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...