1962 fick balklänningen gästerna att gapa – 51 år senare tar barnbarnet på sig den igen och förtrollar alla

Det är vår – och det betyder att det är hög tid för skolavslutningar.

För många människor innebär det också en annan stor händelse i livet: Studentbalen. Inför den stora kvällen funderar många studenter på vad de ska ha på sig – och kämpar för att hitta sin rätta, personliga stil. 

Vissa vill vara trendiga och har tittat ut en moderiktig balklänning eller kostym flera månader i förväg, medan andra vill satsa mer tidlöst klassiskt och kanske återanvänder någonting som en släkting tidigare burit på deras stora kväll när det blivit dags för den där dansen. 

Den planen hade Bev Tippets dotter Maggie. Hon ville verkligen ha den klassiskt, stilrena klänningen till sin studentbal 2013. Maggies mamma hade burit en elegant, puffig och rosa klänning till sin studentbal och dottern hade i alla år en dag själv velat ha den på sig vid ett speciellt tillfälle. 

Just därför hade mamman lagt undan sin kära klänning för att behålla den i gott skick inför dotterns stora dag. 

Men mamma Bev var inte den första som hade burit just den här balklänningen. 

Dessförinnan hade nämligen hennes egen mor i sin tur haft på sig den rosa kreationen redan 1962 – på hennes egen studentbal. 

Nu skulle den alltså förberedas för tredje generationen. 

51 år hade gått från dess att mormor bar den första gången – till dotterdotterns bal 2013. Häftigt, tycker jag! Så här såg den ut genom åren. 

Mamma Bev postade en bild dottern Maggie i klänningen – och den fick genast mycket reaktioner och fina kommentarer på Facebook. Anledningen? Den såg inte riktigt ut som från allra första början … 

Den magiska klänningen hade burits av tre generationer. Så fint! 

© Facebook (Bev Tippett)

Mamman postade bilder på hur balklänningen sett ut genom åren och folk blev förundrade över hur pass väl den hållit stilen genom alla år! Här bars den för första gången 1962. Jag kan bara anta att gästerna var lika hänförda av den då som folk i kommentarstrådarna är i dag. Så tidlöst elegant! 

© Facebook (Bev Tippett)

Så här såg den ut när mamma Bev bar den på 1980-talet. 

© Facebook (Bev Tippett)

Även Maggies moster hade haft den ungefär omkring samma år som Bev. 

© Facebook (Bev Tippett)

Och så här såg den slutligen ut 2013, när det äntligen var dags för Maggies studentbal! Så fin, och ändå lite annorlunda jämfört med över ett halvt sekel tidigare… Inte lika puffig men ändå samma rosa kulör. Magiskt!  

Wow, snacka om tidlös klänning! Visst är det härligt när ett plagg kan betyda så mycket för generationer i samma släkt? Dela gärna den här fina berättelsen med familj och vänner för att påminna dem om att de också kan ha fina släktklenoder som gömmer sig hemma i lådorna!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna