1977 räddade hon den brännskadade bebisen. 38 år senare förändrar en bild på Facebook deras liv för evigt.

I årtionden höll Amanda Scarpinati hårt i sina gamla, svartvita bilder på när en sjuksköterska håller henne i famnen. Det var 1977 som bilderna togs på ett sjukhus i New York efter att Amanda råkat ut för en allvarlig olycka. Amanda, då bara 3 månander gammal, ramlade ned från soffa på en skållhet luftfuktare och drabbades av svåra brännskador. På de svartvita bilderna är den lilla flickans huvud insvept i en tjock gasbinda, samtidigt som sjuksköterskan gör sitt bästa för ge Amanda trygghet. Under de följande åren genomgick Amanda flera operationer och hon blev tyvärr också mobbad av sina klasskamrater, bara på grund av hennes utseende. När det var som mörkast och Amanda mådde som sämst brukade hon plocka upp bilderna från sjuksköterskan och henne. Det gav henne tröst, att någon gång i tiden så fanns det människor som verkligen brydde sig om henne . Amanda släppte tanken på att söka upp sin skyddsängel. Hon försökte med allt under 20 år, men till slut valde hon ge kraften i sociala medier en chans. Vad som hände sedan är verkligen hjärtvärmande och jag kan inte låta bli att både fascineras och bli berörd av denna historia.

amanda1

Det var 1977 när Amanda Scarpinati, 3 månader gammal, fördes med ambulans till Albany Medical Center i New York med tredje gradens brännskador. Hon hade ramlat ned från en soffa och landat på en het luftfuktare.

På sjukhuset vårdades hon av en ung sjuksköterska. De svartvita bilderna visar hur hon håller Amanda i famnen och tittar glatt på henne.

amanda2

Amanda repade sig väl, men hon fick utstå mycket under sin uppväxt på grund av den traumatiska händelsen.

amanda3

”Att växa upp som barn, vanställd av brännskador, gjorde att jag blev mobbad. Det var plågsamt, berättar Scarpinati för nyhetsbyrån AP. ”Jag brukade sitta och titta på bilderna och prata med henne, även fast jag inte visst vem hon var. Jag kände tröst över att denna kvinna som verkade så uppriktig och varm, tog hand om mig”.

Amanda hoppades att hon en dag skulle hitta sjuksköterskan som gav henne värme och tröst under den tuffa tiden. Efter 20 års letande, utan lycka, vände hon sig till sociala medier. Hon delade de svartvita bilderna på sin Facebook-sida och skrev: ”Jag skulle vilja veta hennes namn och eventuellt får en chans att prata med henne och träffa henne. Vänligen dela detta, du vet aldrig vem detta kan nå”.

Updated: see in the comments for the strongest lead…. These are pictures of me as a baby while I was being treated at…

Posted by Amanda Scarpinati on den 16 september 2015

Hennes inlägg spreds som en löpeld och dagen efter fick hon det meddelande hon hade alltid hoppats på. Angela Leary, som arbetade som sjuksköterska på sjukhuset samma år, och kände igen sin forna arbetskamrat som Susan Berger. Berger var 21 år på den tiden och hade just slutat på college. Hon hade också sparat samma bilder och glömde aldrig den lilla flickan som kämpade mot sina svåra brännskador.

”Hon var mycket lugn”, minns Susan. ”I vanliga fall när barn har genomgått kirurgi så sover de eller så gråter de. Hon var bara så lugn. Det var fantastiskt”, säger Susan.

Kort därefter hade de två hade en känslomässig återförening efter 38 år.

Foto: Twitter

Skärmavbild 2015-10-01 kl. 10.20.25

”Jag vet inte hur många sjuksköterskor som skulle ha turen att något sådant här händer, att någon minns dig så pass länge”, säger Berger. ”Jag känner mig stolt över att få representera en av alla de sjuksköterskor som brydde sig om Amanda genom åren.”

Foto: Twitter

Skärmavbild 2015-10-01 kl. 10.27.11

Här berättar Amanda själv om den otroliga historien:

Jag blev så berörd och varm i bröstet när jag läste den här fantastiska berättelsen, framför allt med tanke på allt som Amanda gått igenom. Dela den gärna vidare om du tycker att sjuksköterskor, trots dåliga villkor och ett stundtals stressigt arbete, gör ett fantastiskt arbete för alla som har det svårt och har en tuff period i livet. Ni är underbara!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna