2-åriga River räddas efter 6 timmar lång sökinsats

Att ett litet barn försvinner är nog något av det värsta som kan hända en förälder. Ovissheten och rädslan ökar för varje minut som går – för man vet att en liten 2-åring inte klarar sig själv. 

När Hollian Markusen gick in i 2-åriga sonen Rivers sovrum en morgon upptäckte hon att sängen var tom och sonen borta. 

Det var början på en mardrömsdag för familjen.

River blev snabbt anmäld försvunnen hos polisen i Portland, USA. De inledde en stor sökinsats och över 50 frivilliga kom till platsen.

FBI kopplades in och flera polishundar skickades ut för att leta i skogsområdet intill. Polisen sökte även med helikopter.

Timmarna gick och Rivers föräldrar blev allt mer oroliga. Hans pappa, Aron, misstänkte att sonen lyckats ta sig ut själv genom ytterdörren på nedervåningen. Men ingen visste i vilket riktning han hade gått sen.

6 timmar efter Rivers försvinnande markerade en av sökhundarna mot en buske i närheten. Det var River – och han var vid liv.

– Jag fick tårar i ögonen när jag såg att han levde när vi hittade honom. Det betyder väldigt mycket att hitta ett barn vid liv sådär, berättar polisen Jeff Helfrich.

Pojken var nedkyld och hade fått några skrubbsår. Han kördes till sjukhus men fick åka hem igen samma kväll.

Här nedan kan du se räddningen, filmad från en helikopter som sökte i området.

Vilken otrolig tur att River räddades! Alla föräldrar förstår nog vilken panik som Rivers mamma och pappa måste ha känt när sonen försvann. Jag är så glad att det finns duktiga sökhundar som kan hjälpa till när människor försvinner!

Publicerad av Newsner familj