2-årige Alfred från Dalarna drabbades av cancer. Nu sprids hans låt över hela världen.

I början av mars drabbades föräldrarna Fredrik Johansson och Angelica Larsson av ett fruktansvärt besked: deras två-årige son Alfred lider av blodcancer. Dessutom är det av den aggressiva typen Akut Myeloisk Leukemi (AML). Något som är väldigt ovanligt bland barn.  

Alfred har nu genomgått de jobbigaste behandlingarna. Det går sakta men säkert framåt, men oron över 2-årige sonens hälsa är hela tiden närvarande.
– Det är en lång väg att vandra och vi tar det dag för dag, säger Alfreds pappa till DT.

En av familjens närmaste vänner heter Niclas Vimmerby. När han fick höra om Alfreds cancer hade han svårt att ta in det. Han blev både ledsen och förbannad. Han kände att han behövde få ut känslorna – men samtidigt göra något för Alfred. Resultatet blev låten ”A hero with the power of a star”.
– Det blev mycket tårar och känslor när jag gjorde den, berättar 42-årige musikern Niclas för DT.

Låten har gjort succé på Spotify, Itunes och Amazon och har fått lyssnare i Europa, USA, Australien och Afrika. Men alla pengar som Niclas tjänar på låten går oavkortat till Barncancerfonden. För Alfreds familj kom låten som en överraskning – och en liten tröst i kampen mot cancern.
– Alfred har hört den många gånger och lyssnar mycket på den. Niclas är en oerhört varm och fin person och det är hans sätt att få ut sina känslor för Alfred och stötta alla andra barn som kämpar med sin cancer, säger pappa Fredrik.

Om du har Spotify så är det bara att lyssna på Niklas vackra hyllning här: https://open.spotify.com/track/3HZSZDrZFqeVGpfPU2eNOd

Nedanför kan du se ett längre inslag om Alfred:

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna