2-åring försvinner spårlöst mitt i natten, nästa dag ser de fotspår som leder in i skogen

Alla som har barn och någon gång tappat dem ur sikte, om så bara för en sekund, vet vilken fruktansvärd känsla som forsar genom kroppen. Blandningen av fasa, rädsla och förtvivlan går inte att ta miste på och det är ingenting man ens vill att ens värsta fiende ska behöva uppleva.

Det var i oktober i år som Mamman Chelsea Nobel vaknade mitt i natten med en känsla av att någonting var fruktansvärt fel.

Hon vände blicken åt sidan för att se hur det var med hennes 2-årige son, William, men han var inte i sin säng. Han var borta och hon kunde inte se honom någonstans i rummet.

Hus
Wikimedia Commons: Huset på bilden har ingeting med händelsen att göra

Efter att ha sökt igenom hela huset utan resultat ringde hon till polisen.

Helikopter, hundar, polisen och volontärer, alla hjälptes åt – samtliga insåg  att tiden var knapp. Ju längre tid pojken var spårlöst borta, desto mindre var chanserna att hitta honom vid liv.

Helikopter
Pixnio

Men William var spårlöst borta.

Till slut noterade en uppmärksam polisman några små fotspår i leran.

Först var utredarna nästan säkra på att det var Williams fotspår, men bredvid spåren fanns även avtryck efter någonting annat – och det var inte från en människa, de tillhörde ett djur.

William var uppenbarligen inte ensam. Men vad var det som följde efter honom?

När William hade varit borta i sju timmar var mamma Chelsea utom sig av oro. Och jag kan verkligen förstå henne – själv hade jag också haft total panik om detta skulle drabba mig och min familj.

Twitter/Jonathan Brannan‏

Spolar vi fram tiden några timmar hände något annat i närheten.

En bit bort kom en annan pojke, 10-årige Blake Carroll, hem från skolan när han hörde en bil som tutade. Samtidigt såg han en hund som krafsade och försökte komma in i bilen. Bilen tillhörde Blake’s farbror.

Snart såg Blake en pojke sitta bakom ratten, och han ropade genast på sin farbror. Inne i bilen satt en gråtande William.

William Nobel
Harrison County Sheriff’s Department

Så fort myndigheterna var tillkallade kunde sökpådraget avslutas och William fick äntligen komma till sin mamma.

Trots att 2-åringen varit borta i över sju timmar hade han klarat sig oskadd bortsett från några myggbett.

William pratar inte och utreds för autism, och det är inte säkert att han hade svarat om han hört någon ropa efter honom.

Truck
Twitter/Hugh Keeton

Williams mamma var överlycklig över att få återförenas med sin son, rapporterar WLOX News.

Chelsea anklagades emellertid för försummelse av barn. Polisen och myndigheterna tyckte inte inte att hon sett efter sin son ordentligt.

Men mitt i denna traumatiska händelse fanns en hjälte.

Hunden Jezebel vägrade lämna Williams sida under hela den tiden han var försvunnen. Ingen vet hur illa det kunde ha gått om han inte haft henne vid sin sida. Enligt polisen fanns hunden där hela tiden och skyddade William.

Golden Retriver
Wikimedia Commons: Hunden på bilden har ingeting med händelsen att göra

Dela historien med dina vänner på Facebook om du också tycker att hunden är människans bästa vän!