2-åringen kräks blod, blir blå i ansiktet och avlider på sjukhus. Nu varnas andra för dödsfällan i hemmet

Det gick bara två dagar efter jul 2015. Sen lämnade Stephanie och Brian Florers dotter, Brianna, denna jord. Hon var då bara två år gammal, rapporterar The Oklahoman och New York Daily News.

Att barn stoppar saker i munnen är inget som är ovanligt, och alltsom oftast är det helt ofarligt. Men vissa saker ska barn hållas borta ifrån.

Ingen förälder vill se sitt barn må dåligt, och för de flesta blir allting bra igen.

Men tyvärr inte för alla.

Vi får aldrig glömma Brinna.

Brianna Nikole Florer was two years old when she passed away after swallowing a button battery. RIP Brianna?(25th November 2013-28th December 2015)

Posted by Little Angels in Heaven on Tuesday, 28 November 2017

Brianna dog efter att ha hittat en liten sak på golvet och stoppat den i munnen mitt under familjens julfirande. Det var ett litet batteri, liknande detta.

Foto: Wikimedia commons

Man tror att hon hade haft det i kroppen i sex dagar.

Parents, grandparents, aunts, uncles, teachers…this is a story you need to read! Sweet, little Brianna Florer loved…

Posted by Tess Maune on Monday, 4 January 2016

Först fick 2-åringen lite feber, men inte alltför hög. Sen, två dagar dagar efter jul, blev den lilla flickan blå i ansiktet. Hon började även att kräkas blod och fick föras med ambulans till sjukhus.

Posted by Stephanie Florer on Wednesday, 6 January 2016

Det hade börjat läcka batterisyra som frätt sönder Briannas matstrupe, och trots att läkarna gjorde allt de kunde var det för sent. Familjen fick ägna nyårshelgen att planera hennes begravning, och varje jul är nu ännu en påminnelse för familjen om deras älskade Briannas tragiska öde.

Hennes morfar Kent Vice förklarar med tårar i ögonen för The Oklahoman att hon var ”en liten ängel” och att han hade passat henne många gånger när föräldrarna jobbade.

Åren 2005-2014 rapporterades 11 940 fall där små barn svalt ett batteri, skriver National Capitol Poison Center, och av dessa vad det 15 stycken som avled, skriver brittiska The Daily Mail. Här nedan kan man se ett nyhetsinslag från brittiska BBC News där läkare varnar för dessa små batterier.

Om du har batterier i en fjärrkontroll eller liknande, tejpa alltid fast batteriluckan så att det är omöjligt för ditt barn att komma åt dem.

Dela denna varning med dina vänner på Facebook så att fler förstår livsfaran med att förvara batterier så att barn kan komma åt dem!