2 kvinnor pekar på dottern med Downs syndrom – då gör främlingen något som rör mamman till tårar

Vissa människor verkar tycka det är okej att peka och viska saker om någon som inte ser ut som en själv. Precis det fick mamman Pam uppleva dag ut och dag in med sin dotter Sophia, som har Downs syndrom.

En dag på ett kafé var det två kvinnor som gjorde just det. Pekade och viskade.

Men det var då ett äldre par kom fram och sa någonting som skulle röra henne till tårar. 

Enda sedan Sophia föddes har hon fått utstå människor som tittat konstigt på henne, pekat och viskat. Sophias, som har Downs syndrom, mamma Pam var van vid det vid det här laget, men det gjorde inte att det inte gjorde ont i bröster varje gång det skedde. 

Pam har älskat sin kära dotter ända sedan den dagen hon föddes och hon förstod direkt hur kärleksfull och vacker hon var. Hon hoppades bara att andra också skulle se det. Det var därför hon blev så förvånad den där dagen hon och Sophia satt på ett kafé – och hon var tvungen att skriva av sig efter vad som inträffade.

Bildkälla: Facebook/Slice of Life

Två kvinnor som satt bredvid oss började stirra och viska. Det här är något som händer ganska ofta för oss förstår ni, därför att min dotter föddes med Downs syndrom. Jag såg hur de här två kvinnorna vred på sina huvuden för att se henne bättre, helt omedvetna om att jag stirrade tillbaka på dem. I dag störde det mig. Det störde mig verkligen, skriver Pam.

Precis då var det ett äldre par som började gå fram emot Pam och Sophia. Hon tänkte att det återigen var några främlingar som bara ville ta sig en närmare titt på hennes älskade dotter. Men då skulle något helt annat ske.

Bildkälla: Facebook/Slice of Life

Mannen hälsade på Sophia med en high-five och en handskakning och Sophia log och vinkade tillbaka. Han såg på mig med tårar i ögonen och sa ”jag har en historia som jag väldigt gärna skulle vilja dela med dig. Men jag är orolig för att jag inte ska kunna berätta den utan att börja gråta.” Jag uppmuntrade honom försiktigt att dela med sig för nu var jag nyfiken. Den här interaktionen hade jag inte räknat med.

Mannen berättade för Pam att han kvällen innan tittat på nyheterna. Det hade då varit en intervju med en mamma som nyligen fött ett barn med ett svårt handikapp – och mamman var med på nyheterna och försvarade sitt beslut att behålla barnet.

Bildkälla: Facebook/Slice of Life

Den för Pam okända mannen sa då: ”Poängen är att du aldrig vet vilken påverkan en människa kommer ha på världen. Du kommer aldrig kunna veta vad en människa kan göra om du inte ger dem chansen”, sa mannen, tittade Pam i ögonen innan han gick och avslutade med: ”Du är en vacker person. Din dotter är vacker. Grattis!”

De fina orden tog Pam på sängen och tårarna började rinna. Mannen var den första som någonsin gratulerat henne tll att ha fått Sophia, den första som såg hur vacker hon är och hur värdefull hon är. 

Bildkälla: Facebook/Slice of Life

Det här var en så himla vacker historia. Sophia verkar vara en fantastisk liten tjej med mycket energi som förtjänar all kärlek som går att få. 

Här kan du läsa hela Pams inlägg (på engelska)

Tveka inte på att dela med dig av artikeln med dina vänner om du också tycker den främmande mammens ord är helt underbara.