2 motorcyklister stannar vid en kvinnas bil och skriker åt henne att kliva ur innan den börjar brinna.

Alla vet att det är farligt i trafiken. Vad som helst kan hända och det är inte allt man har kontroll över själv heller. Många saknar vanligt trafikvett, är aggressiva och hänsynslösa i trafiken. Men så finns det så klart – även i trafiken – också de som verkligen gör vad de kan för andra människor. I videon nedan anar två motorcyklister att något är fel med en kvinnas bil. Så de kör i kapp henne och ber henne kliva ur bilen. Och det var tur det, för titta vad som händer.

När kvinnan var ute och körde hamnade hon bakom en lastbil. Hon tyckte att hon såg något flyga ut ur bilen men brydde sig inte så mycket om det utan hon körde vidare.

I videon nedan får vi se två motorcyklister från Nashville i Tennessee, USA, köra efter kvinnan. När hon står still vid ett trafikljus kommer de ikapp henne och ber henne veva ner rutan. En av motorcyklisterna säger till henne att hon har en bit kartong under bilen, varpå hon berättar om lastbilen.

De två kommer överens om att mötas längre fram vid en parkeringsplats för att dra loss kartongbiten. Motorcyklisten kan känna att det luktar rök.

Det tar bra några sekunder efter att de bestämt att köra in vid en parkeringsplats innan motorcyklisten skriker på kvinnan. ”Dags att kliva ur bilen”, skriker han. Han har sett hur röken har utvecklats till eld under hennes bil.

Det hela går väldigt fort. Kvinnan tar sig ur bilen och man ser hur en bit kartong brinner under hennes bil. En hjälpsam bilist kör upp vid sidan av och frågar om de behöver hjälp men de har allt under kontroll.

Vem vet vad som hade hänt om inte motorcyklisterna sett den brinnande kartongbiten. Bilen kanske inte hade exploderat i flammor och kvinnan hade förmodligen klarat sig – men bilen hade nog inte klarat sig lika bra. Hur som helst är det alltid värt att stanna till för att hjälpa sina medtrafikanter.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna