20 år efter prinsessan Dianas död: Nu berättar sönerna om deras gripande sista samtal

Det är nu knappt 20 år sedan Prinsessan Diana omkom i den tragiska bilolyckan i Paris.

I en ny brittisk dokumentär berättar nu prins Harry och prins William om det sista samtalet de hade med sin älskade mor.

– Det här telefonsamtalet har fastnat, ganska hårt, säger prins William i dokumentären enligt TT.

Det var den sista augusti 1997 som hela världen hamnade i chock och sorg när den brittiska prinsessan Diana omkom i en bilolycka i Paris. Diana, som också kallades ”folkets prinsessa”, fick barnen William och Harry som var 15 respektive 12 år gamla när hon dog tillsammans med sin dåvarande make kronprins Charles.

I en helt ny brittisk dokumentär som sänds på måndag i brittisk TV berättar nu de två prinsarna om det sista samtalet de hade med sin mor – samma dag hon omkom.

Bildkälla: Wikipedia
 – Jag kan inte riktigt komma ihåg vad jag sade men allt jag minns är att jag förmodligen kommer att ångra i resten av mitt liv hur kort det var, berättar prins Harry i dokumentären enligt TT.
 
– Harry och jag ville skynda oss att säga hej då, du vet, ”vi hörs senare”. Om jag hade vetat vad som skulle hända hade jag naturligtvis inte varit så blasé.

 
Diana begravdes den 6 september 1997 i Westminister Abbey, en minnescermoni som direktsändes i TV. Upp emot en miljon människor tros ha varit på plats när kistan rullade längs Londons gator – och hundratusentals människor såg direktsändningen i Hyde Park. 
 
Under cermonin uppträdde bland andra Elton John, som gjorde en omgjord version av sin klassiska låt ”Candle In The Wind” till Dianas ära.
 
Prinsessan Diana blev 36 år gammal.
Bildkälla: Wikipedia

Vila i frid, prinsessan Diana. Dela gärna vidare artikeln för att hylla den älskade prinsessan.