21 år efter att sonen kidnappats får mamman plötsligt ett telefonsamtal.

Bland det värsta tänkbara för en förälder hände mamman Maria Mancia år 1995. En dag när hon återvände hem från sitt arbete var nämligen hennes 1-åriga lilla son Steven spårlöst försvunnen från hemmet i Kalifornien på USA:s östkust. Det visade sig snabbt att hennes lilla son hade blivit kidnappad från hemmet och vad som var ännu värre var att förövaren var någon hon kände mer än väl…

När Maria kom hem hittade hon inte sin son någonstans. Inte nog med det, alla minnen av honom var också som försvunna från jordens yta: alla hans dokument och bilder. Till och med ett foto från hans ultraljud var spårlöst försvunnet.

Det visade sig att sonen hade blivit kidnappad av Marias tidigare pojkvän tillika pappan till lilla Steven. Pojken var spårlöst försvunnen och ingen visste var han blivit tagen. För att åtminstone ha ett minne av sin lilla pojke att ty sig till när saknaden blev för stor fick Maria i alla fall en bild skickade till sin mobiltelefon från Stevens moster.

mamma4
Youtube

Den slitna, svartvita bilden av Steven var det enda minnet Maria hade under de kommande åren.

mamma3
Youtube

Men Maria och polisen gav självklart inte upp. De skulle bara hitta pojken igen, oavsett hur lång tid det skulle ta. Och plötsligt en dag, 21 år senare, hände något lika oväntat som oerhört välkommet för Maria i en stad långt från hemmet.

mamma5
Youtube

En amerikansk medborgare vid namn Steven hade nämligen skrivit in sig på en skola i den mexikanska staden Puebla för att studera juridik. Och när polisen nåddes av informationen bestämde de sig för att försiktigt ta kontakt med den unga mannen för att få veta mer om hans bakgrund.

mamma2
Youtube

De frågade honom om hans biologiska pappa och fick veta att han var försvunnen. De matchade informationen de fick från Steven med den brottsutredning de hade inlett för många år sedan. Och efter att ha genomför ett DNA-test stod det klart: Steven var Marias son som varit försvunnen i 21 år.

mamma6
Youtube

”Hon hade aldrig gett upp efter alla dessa år, men hade accepterat tanken på att hon aldrig mer skulle få träffa sin son. Att få möjligheten att återförena honom med sitt hemland och sin mamma är en obeskrivlig ära”, säger polisen Karen Cregg.

Steven själv var helt omedveten om att han blivit kidnappad som liten pojke och visste heller inte att han haft en mamma i livet som ägnat år åt att söka efter sin älskade son. Han visste heller inte att han hade fyra syskon som väntade på att få träffa honom.

Men när de till sist träffades var känslorna givetvis så pass starka att tårarna inte gick att hålla tillbaka.

mamma1
Youtube

”Jag har levt i alla dessa år utan min mamma, bara för att sedan få veta att hon var vid liv i ett annat land, det var känslosamt”, säger Steven.

I videon nedan kan du se mer om den otroliga återföreningen mellan Steven och hans mamma:

Om du blev lika berörd som jag av deras fantastiska återförening får du mer än gärna DELA den här vidare så fler kan få ta del av den fina berättelsen.