21-åringen såg en kvinna föda barn på gatan. Men det han gjorde… Vilken kille!

Albert Fejza, 21, var på väg hem efter en vanlig arbetsdag. Men det som hände sen… Vilken historia! 21-åringen hörde skrik från en bil som stod med dörrarna öppna. En kvinna var på väg att föda och då grep Albert in. – Jag pratade med pappan och fick klartecken. Jag försökte bara hålla lugnet och påminna henne om att krysta när värkarna kom, säger han till Aftonbladet.

Albert jobbar som undersköterska på gynekologisk operation men hade aldrig varit med om att förlösa ett barn tidigare. Men när han hörde rop på hjälp agerade han snabbt.

– Sen hörde jag en man i telefon som utbrister: ”Den kommer nu, vad ska jag göra?” Så jag kastade jackan och sprang fram, säger han till Aftonbladet.

På egen hand såg han till att förlossningen gick som den skulle.

– Det var en fantastisk känsla. Det är alltid väldigt mycket glädje när ett nytt barn har kommit till världen, säger Albert.

Foto: Facebook

Skärmavbild 2015-02-27 kl. 11.51.01

Han skriver själv om händelsen på Facebook.

”Mina vänner.. Detta skulle bara hända en som mig, jag som alltid hamnar i dom konstigaste situationerna. Dagen var den 25 februari när jag går från jobbet till spårvagnen och hör ett skrik bakom mig från en bil. Jag kastar av mig min jacka och springer fram till denna bil där det visar sig att en kvinna håller på att föda sitt underbara barn. Jag förklarar för mannen att jag jobbar på gyn operation och jag får klartecken att hjälpa till då det bara var jag och pappan & kvinnan på plats.

Jag tänkte inte så mycket förutom att jag var helt galen som stod där och skulle förlösa ett barn i en bil. Det jag visste var att kvinnan skulle krysta vid en värk, jag visste även att hinner inte ambulans hit så ska jag vända på barnet och se till att den skriker.

Jag är så imponerad av alla kvinnor som genomgår förlossningar, det visar verkligen styrkan som finns hos alla kvinnor. Inga verktyg fanns på plats, handskar fanns inte ens på kartan men i en sån här situation gör man det som krävs utifrån ens egna erfarenheter.

Detta är en upplevelse jag tar med mig livet ut. Precis när bebisen är på väg ut, då kommer en ambulanssköterska upp bredvid mig och vi tar emot denna fina bebis. Det betydde väldigt mycket att idag få träffa denna familj och den lilla bebisen och se att de mår bra. Och att jag fått ett så fint minne livet ut!

På bilden kan ni se en glad bebis och mig själv från idag då jag hälsade på!

Jag önskar all lycka till mamman, pappan & och den lilla ungen!”

Skärmavbild 2015-02-27 kl. 11.53.21

Publicerad av Newsner, gilla gärna