22-årig kvinna förföljs av 3 män i skåpbil – då ger hon dem en läxa de sent ska glömma

22-åriga Courtney Greatrex från London var med om något ingen borde behöva utsättas för. När hon skulle gå till jobbet en morgon blev hon utsatt för trakasserier av tre främmande män i en bil. 

”De skrek glåpord ut genom fönstret och då bad jag dem sluta med sina trakasserier. Då skrattade de bara, till och med när jag blev mer aggressiv och bad dem lämna mig i fred”, berättar Courtney för Daily Mail.

Courtney fick nog och bestämde sig för att hämnas på killarna.

Klockan var halv åtta på morgonen och Courtney gick på trottoaren i riktning mot tunnelbanan. Då märkte hon hur en vit skåpbil förföljde henne. 

De tre männen som satt i bilen började busvissla efter Courtney och trakassera henne. Under flera minuter tutade de och gjorde narr av henne. 

Många tjejer känner nog igen sig i den här situationen, tyvärr är det ganska vanligt att kvinnor utsätts för den här typen av trakasserier. Ofta kanske man inte vill eller vågar göra någonting åt det – men Courtney bestämde sig för att hämnas.

”Eftersom de vägrade att sluta, så jag tog en bild på skåpbilen och då försökte de dölja sina ansikten”. 

Facebook/ Courtney Greatrex

Trots att de dolde sina ansikten var det inte så svårt att se vart de kom ifrån. Killarna körde nämligen i sin företagsbil. ”Aqua Roofing” stod det på bilen, ett takläggningsföretag.

Courtney la senare upp bilden på Facebook, och berättade vad som hänt.

Så här skriver hon:

Strax före 8 i morse blev jag trakasserad av tre män i en skåpbil, som satt fast i trafiken. De följde mig längs vägen när jag gick på trottoaren och tutade och visslade åt mig. De tittade på mig och skrattade.

Så jag tog en bild av deras van och bad dem att lämna mig ifred. Då dolde killarna sina ansikten och kallade mig en jävla hora.

Sexuella trakasserier är tragiskt nog en del av vardagen för många i London, det sker ofta på morgonen. Men idag kunde jag inte bara acceptera det. 

© Facebook

Bilden spreds snabbt på internet, och det dröjde inte länge innan killarnas chef hade sett vad som hänt. Nu fick killarna bittert ångra att det trakasserat Courtney. Chefen var nämligen inte så glad över att de betett sig på det här viset – i en bil med deras företagslogga på.

En av dem fick sparken direkt, de andra två skulle utredas. Chefen pratade även med Courtney om saken.

”Jag talade med chefen och han bemötte mig på ett väldigt bra sätt. Och självklart ska företaget ta ansvar för att dessa män sitter och beter sig på det här viset, i en bil med deras logga på”, berättar hon.

Facebook/ Courtney Greatrex

Courtney ska ha en stor eloge för att hon sa ifrån och hämnades på killarna.

Sexuella trakasserier hör inte hemma någonstans och jag hoppas de här grabbarna har lärt sig en läxa nu. 

Publicerad av Newsner familj