22-åriga Astrids otroliga viktnedgång – tappat 84 kilo på 1,5 år

Att trivas med sig själv och i sin egen kropp är en av livets nycklar för att bli lycklig.

Självklart är det upp till var och en att bedöma vad som är vackert och hur du vill forma din kropp – men att bära på väldigt mycket övervikt är aldrig bra.

Det kan dock vara väldigt svårt att ta tag i sitt liv och förändra sin livssituation, du hamnar ofta i en nedåtgående spiral om du väl börjat lägga på dig mycket kilon och slutat röra på dig.

Kanske är det därför jag blir så otroligt imponerad av 22-åriga Astrid Lund Jensen, som genomgått en förvandling man knappt tror är möjlig.

För ungefär 1,5 år sedan stod hon i badrummet och skulle väga sig. Astrid visste att vågen knappast skulle visa några smickrande siffror, kanske vägde hon runt 90 kilo?

Verkligheten var dock annan – vågen tickade upp till 150 kilo.

Det blev startskottet för Astrid.

Smilet er der stadig – det vil jeg aldrig tabe?❤ #vægttab #minus76kilo

A post shared by Astrid L. Jensen (@astridljensen) on

Sedan den där vinterdagen för 1,5 år sedan har Astrid ändrat på mycket i sitt liv.

Hon började träna, äta mer hälsosamt och visade upp en vilja av stål – hon var fast besluten om att förändra sin situation.

Idag har hon gått ned 84 kilo, skriver danska TV2.

Eftersom Astrid gått ned så mycket i vikt på kort tid, har den dramatiska förvandlingen lämnat hennes kropp med stora mängder extra hud.

På sitt Instagram-konto visar hon upp sin resa – utan filter – vilket är en stor inspirationskälla för hennes nästan 5000 anhängare.

Redan i tredje klass började Astrid utveckla ett beteende som så småningom skulle leda till fetma.

– Jag var inte en smal som barn, men inte heller överviktig. Jag tror att det började gå galet där, när jag började få pengar till godis och så vidare. Jag ljög för mina föräldrar om hur mycket jag åt, så jag åt mycket skräp. Jag använde mat för att kompensera för de känslor jag hade. I gymnasiet blev det ännu värre med alkohol på det, vi började gå ut mycket på, förklarar Astrid Lund Jensen i ‘Go’ frukost Danmark’.

Alla extrakilon som Astrid samlat under åren ledde till kraftig övervikt. Hon visste också att hon led av fetma, men det var först när hon ställde sig på vågen som hon fick den riktiga chocken.

Nu var det nog, tänkte hon.

Hon började gå på gym och såg över sin diet.

En kombination av hälsosam kost, motion sex gånger i veckan och viljestyrka fick vikten att rasa – månad efter månad.

För Astrid var det en positiv spiral. När hon tränade ville hon äta hälsosamt och när hon åt hälsosamt kom energin som ett brev på posten.

Den dramatiska viktnedgången hade dock en baksida. Elasticiteten i huden var inte som förut, efter förvandlingen. Astrid hade massor av hud kvar på kroppen.

Det enda alternativet var kirurgi och det var också nästa steg för Astrid under hennes resa. Den första operationen genomfördes under våren 2017 och läkarna avlägsnade 3 kilo hud från Astrids mage.

Astrid säger själv att det finns mer hud som hon gärna skulle vilja ta bort, bland annat på underarmarna. Men idag är hon stolt över hur hon ser ut.

– Jag tycker inte att lös hud är ”den fula sidan” av viktminskning, eftersom det är en del av att gå ner i vikt. Jag har ett bra förhållande med min kropp nu, säger Astrid Lund Jensen.

För Astrid har det alltid varit självklart att vara öppen med sin viktresa och allt som följer med det.

Jag måste säga att denna 22-åriga tjej är otroligt modig som visar sig själv, utan filter och censureringar.

Förhoppningsvis kan hon inspirera många andra med sina bilder och sin berättelse!

Endelig høj nok temperatur og blå nok pool til min Mango kjole ? #intetfilteridag

A post shared by Astrid L. Jensen (@astridljensen) on

Gilla och dela gärna vidare denna artikel på Facebook om du också tycker att Astrid förtjänar en stor applåd för sin resa!

 

Läs mer om...