22-åring med Downs syndrom antagen till skönhetstävling – kan bli första vinnaren med diagnosen

Skönhetsidealen har länge sett likadana ut och färgat skönhetstävlingar världen över, men nu ser saker och ting ut att förändras. 22-åriga Mikayla Holmgren har Downs syndrom och liknar inte de tjejer som brukar delta i skönhetstävlingar, men hon har redan gjort historia genom att bli antagen till Miss Minnesota USA. Nu kan hon bli den första skönhetsdrottningen med Downs syndrom.

När 22-åriga Mikayla Holmgren ansökte till sköhetstävlingen Miss Minnesota USA föll arrangörerna pladask. Mikayla som studerar dans på Bethel University i USA, visade prov på en enastående talang tillsammans med en målmedvetenhet och självförtroende. Att hon har Downs syndrom är något som många skulle se som ett hinder då ingen av de tidigare tävlande haft diagnosen, men nu har historien ändrats.
– Mikayla är en vägvisare, säger en av arrangörerna Denise Wallace till tidningen Star Tribune

Sedan Mikayla föddes har hennes familj fått höra om hur hon kommer att bli begränsad i livet och inte ha samma möjligheter som alla andra, så hennes deltagande i en internationellt idealsättande tävling är stort för hela familjen. 
– Först får du ett barn som läkarna säger kanske aldrig kommer att kunna tala eller gå. Och du undrar, hur kommer hennes framtid att se ut? Hon har uppnått mer än jag någonsin kunde drömma om, säger hon till Star Tribune

Till tidningen säger Mikayla att hon är mer än redo för tävlingen, och att hon har ett speciellt mål med sitt deltagande: 
– Jag vill att att hela världen ska se att jag kan göra saker som är svåra och att människor med Downs syndrom är vackra och talangfulla, säger hon. 

Här kan du se Mikayla dansa: 

Mikayla vill visa hur vackra världens olikheter är. Hon är en sann inspiration och förebild för många tjejer som växer upp. Dela gärna för att hylla henne.