23-åringens dans med sin alzheimersjuka gammelmormor hyllas av miljoner.

Det borde vara en självklarhet att ta hand om och visa uppskattning för våra äldre – det är ju dessa trots allt dessa människor som byggt upp den värld vi lever i.

Tyvärr är det ju inte alltså så. Men 23-årige Jarryd Stoneman på Nya Zeeland är en inspiration för oss alla på den punkten. Han tar hand om sin 93-åriga gammelmormor Katie. Och han gör det med den äran. Ett klipp från Jarryds Facebook-sida, där han dansar med sin gammelmormor, har börjat spridas som en löpeld världen över och miljontals har redan hunnit se videon. Jag förstår verkligen varför den blivit så hyllad!

Jarryds gammelmormor har Alzheimers sedan tolv år tillbaka. Tidigare var det Jarryds mormor som tog hand om henne men sedan mormodern insjuknat så har Jarryd skött om Katie.

– Jag går in till henne varje morgon och slår på radion. Men just den här morgonen frågade jag henne om hon ville dansa också. Det var min mamma som uppfostrade mig, men gammelmormor har alltid varit där sedan jag var liten, säger Jarryd till New Zeeland Herald.

Jarryd lägger ofta ut filmer och bilder på sin gammelmormor på Facebook. Han gör det inte för att få uppmärksamhet – utan för att uppmuntra andra människor att ta hand om sina äldre släktningar.

”Anledningen till att jag delar dessa speciella stunder av mitt liv är inte för att få uppmärksamhet eller gillamarkeringar. Jag gör det för att jag hoppas att det kan inspirera andra att spendera mer tid med sina nära och kära. Även om det bara är en person som lyfter telefonen och ringer dem, eller hoppar in i bilen och åker på ett besök efter att ha sett mig och min gammelmormor så är jag glad. Då har jag i alla fall för en sekund gjort den här världen till en mer kärleksfull plats.” skriver Jarryd på sin Facebook.

 

Här nedan kan du se filmen på Jarryd och hans gammelmormor när de dansar. Filmen har setts av över 14 miljoner människor och hyllats i hela världen.

Jarryd kan vara en av de klokaste 23-åringar jag sett. Vi kan nog alla lära oss något av honom. Se till att ta hand om era nära och kära medan de finns hos oss!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna