24-åringens barn dör i kraschen – nu vill hon varna andra så att det inte händer igen

Fabian var en fotbollskille, och Kristian kommer ihåg första dagen på gymnasiet när hon såg honom. Han var snygg, och hon kände direkt att det pirrade till lite extra i magen när han gick förbi. Men det skulle dröja länge innan de äntligen blev ett par.

Det var först tre år senare som även Fabian fick upp ögonen för Kristian, men efter att han fått det, kunde han inte släppa blicken.

Facebook/KristianGuerrero

Den 14 november 2015 gifte de sig, och båda två började jobba direkt efter skolan. Men Fabian ville att Kristian skulle följa sin dröm att utbilda sig till kosmetolog, han tjatade och tjatade och tillslut, men ett löfte om att Fabian skulle ta hand om det ekonomiska, vågade hon säga upp sig och började plugga igen.

Bara två månader in i utbildningen fick Kristian och Fabian en oväntad med glad nyhet, Kristian var gravid, även om de inte var planerat, var de båda väldigt lyckliga, planerat datum för bebisens ankomst var på nyårsafton. Den första augusti 2016 skulle paret på ultraljud, men de ville inte att barnmorskan skulle avslöja könet, de ville ha ett kalas där det avslöjades för hela familjen samtidigt skriver The Adviser.

Den åttonde augusti skulle kalaset ägt rum, men så blev det aldrig.

Facebook/FabianGuerrero

Den andra augusti var Fabian, Kristian och deras ofödda barn på väg hem från Texas där de firat att Fabian äntligen fått permanent uppehållstillstånd, något han kämpat hårt för sedan han emigrerat från Mexiko. Det var Kristian som körde. Det enda hon minns är att en bil snabbt kom emot dem och hon försöka styra undan. Sen blev det svart. Bakom ratten i den andra bilen satt den 21-åriga studenten Shana Elliot. Hon hade druckit alkohol innan hon satte sig i bilen.

Facebook/FabianGuerrero

Fabian dog genast, och Kristian fördes svårt skadat till sjukhuset. Bebisens hjärtljud var väldigt svaga när de kom fram, och efter ett tag orkade han inte längre. Kristian var tvungen att föda fram sin döde son, någonting som inte hade behövt hända om Shana inte satt sig i bilen den där dagen.

Den andra augusti kommer alltid att vara en svart dag för Kristian, men hon ville inte att Fabian och Fabian Junior ska ha dött i onödan och skrev därför ett inläggpå sin Facebook-sida, så här skrev hon:

Facebook/KristianGuerrero

”Det här är jag när jag äntligen kunde hålla i min son. Så här ser det ut, efter att ha blivit igångsatt, 24 timmar efter att jag överlevt en bilkrasch som dödade min man och min son. Allt detta för att någon tyckte att det var okej att supa sig full och sätta sig bakom ratten. Det är inte okej. Det ÄR okej att stoppa någon från att köra. Det ÄR okej att ta någons bilnycklar om personen visar tecken på att vara berusad. Det ÄR okej att lyfta på luren och ringa och be om skjuts om du känner dig lite vinglig. Det är inte ett svaghetstecken. Det är ett tecken på mognad, att vara ärlig mot sig själv och att ha kännedom om att konsekvenserna av att köra rattfull. Det är så mycket bättre att erkänna att du är för full för att köra.

Vad som inte är okej är att leva resten av ditt liv och känna skuld för att du tagit någons liv, och att du tagit någons liv som inte ens hade fått chansen att se dagens ljus. Det är inte värt det. Kör inte bil när du druckit. Riskera inte din egen frihet. Du sätter inte bara ditt eget liv i fara, utan alla som är i närheten. Jag kunde ha dött den andra augusti, men gud hade andra planerför mig. Jag har lämnats kvar för att kämpa för min man och för min son. Jag kommer att fortsätta kämpa för att sprida medvetenhet och dela med mig av denna historia till den dagen jag dör, med förhoppning om att det förhindrar någon annan från att känna den smärta jag känner varje dag.

Jag vägrar låta min man och min sons död vara förgäves.”

Facebook/FabianGuerrero

Snälla hjälp oss att dela Kristans berättelse så att fler förstår hur fruktansvärt illa det kan gå, om man väljer att sätta sig bakom ratten när man är påverkad av alkohol eller droger!