25-åringen dödförklarades efter olyckan. Men en läkare litade på sin magkänsla och räddade hans liv.

25-årige Justin Smith somnade i en snödriva. 12 timmar senare hittades han av sin pappa Don. De åkte i ilfart till sjukhuset där Justin dödförklarades. Hans liv gick inte att rädda. Men en läkares ord förändrade allt.

Det var för lite mindre än ett år sedan som 25-årige Justin Smith, från Pennsylvania, USA, var på väg hem från sina vänner. Han minns inte händelsen, men tror att han föll och blev medvetslös. Det var en kväll med snö och minusgrader i staden. I den snödriva Justin föll ihop blev han liggandes – i 12 timmar. Det var nämligen så lång tid det tog för pappa Don att hitta sin son. Det berättar Washington Post.

Sjukvårdarna konstaterade att Justin saknade puls, hade en kroppstemperatur på under 20 grader – och senare på sjukhuset dödförklarades 25-åringen.
– Allt tydde på att han hade varit död en lång stund, säger en av ambulanssjukvårdarna till Washington Post.

Pappa Don började informera Justins mamma och andra familjemedlemmar om det fruktansvärda beskedet samtidigt som polisen inledde en utredning om dödsfall. Då ingrep akutläkaren Gerald Coleman och beordrade hjärt- och lungräddning. Han menade att de var tvungna att ge Justin en chans. Akutläkaren trodde inte att hoppet var ute.
– Någonting inom mig sa att jag måste ge honom en chans, säger Coleman till Standard Speaker.

I dag har det snart gått ett år sedan olyckan – och Justin kallas för ett levande mirakel. Han förlorade alla sina tår och lillfingrar, men i övrigt mår han bra.
– Det var som att jag vaknade upp ur en dröm, men det var inte en dröm, säger Justin Smith till WNEP.

Det som krävdes för att rädda Justins liv var två timmar av hjärt- och lungräddning på beordran från akutläkaren Coleman. Sedan värmdes hans blod upp i en speciell maskin. Enligt Washington Post kan Justins mirakulösa återhämtning förklaras med nedkylningstakten. Han var så kall att de metaboliska processerna avstannade och då skyddade honom från de vanligaste effekterna av en sådan omfattande nedkylning.

Här kan du se ett inslag om den otroliga historien.

Dela gärna om du också vill hylla akutläkaren som aldrig gav upp hoppet om Justin och räddade hans liv.