25-årige Robert öppnar sitt hem så att utsatta barn får fira jul

När 25-årige Robert Moldén kom att tänka på alla utsatta barn i Sverige som inte får fira en riktig jul fick han idé. Han bestämde sig för att öppna upp sitt stora hus på Lidingö för alla barn som behöver.
– Jag bor i hus, men har ingen aning om hur många som kommer. Blir det för trångt får jag väl hyra en gympasal och fixa julstämning där.

Att en sjukanmälan en gång i tonåren skulle färga 25-årige Robert Moldéns framtid hade ingen förväntat sig. Det var när Robert stannade hemma från skolan på grund av svår acne som han bestämde sig för att göra nytta. Istället för att ligga hemma och må dåligt gick han till Röda korsets lokal och frågade om de behövde hjälp. Sedan den dagen har Robert ägnat mycket av sin tid åt volontärarbete, bland annat i Ghana där han bidragit till en ny skolbuss och ett nytt barnhem. 

Facebook/Robert Moldén

Inför julen 2016 kände Robert att han ville göra något för de barn i Sverige som inte får fira en riktig jul. Då han har ett stort hus på Lidingö bestämde han sig för att öppna dörrarna för alla utsatta barn som behöver en trygg plats på julen. 
– De kommer bland annat få äta julmat, spela tv-spel och klappa en snäll hund, säger Robert till Göteborgs-Posten.

Robert kommer också att ordna med transport för de barn som inte har någon som kan hjälpa dem till villan, och för att nå ut med informationen använder han sig av Facebook. Han har också tagit kontakt med Stockholms Stad och olika organisationer för att hitta barn som inte får några julklappar eller julmat.
– Jag bor i hus, men har ingen aning om hur många som kommer. Blir det för trångt får jag väl hyra en gympasal och fixa julstämning där, säger Robert.

Genom att bjuda in till julfirande i sitt hem förgyller Robert julhelgen för många barn som annars inte får fira.

Dela gärna om du tycker att världen behöver fler som 25-årige Robert.