26-åriga mamman blev förlamad efter förlossningen – men kampen tillbaka gav en makalös förvandling

Ibland händer oförutsedda och fruktansvärda saker som vi inte kan styra över. Så var det för 26-åriga Holly Gerlach som var vid god hälsa när hon utan komplikationer födde sin lilla dotter Casey. Det var inte förrän efter tre veckor som det otänkbara hände, det som gjorde Holly förlamad. 

Holly blev praktiskt taget orörlig med fruktansvärda smärtor, men fyra månader senare kan man inte förstå att det är samma människa. Av alla förvandlingar jag sett måste detta vara den mest otroliga. 

Tre veckor efter att 26-åriga Holly och maken kommit hem från BB med sin förstfödda dotter började Holly få nacksmärtor och känna sig svag i benen. Därefter tog det 72 timmar innan Holly var helt förlamad från nacken och ner. Holly hade drabbats av Guillain-Barrés syndrom, en ovanlig autoimmun sjukdom som i Sverige drabbar 1-2 personer per 100 000 varje år.

Plötsligt var drömmen om det nya livet som lyckliga föräldrar bortblåst. Holly las in på sjukhuset och maken James fick ta hand om dottern. Men trots att Holly inte kunde röra en enda muskel så var hennes vilja starkare än något annat. 

Med en envishet utöver det vanliga kämpade Holly på sjukhuset, tills hon till slut kunde börja med sjukgymnastik som gav enastående resultat. Efter bara fyra månader kan man inte tro att det är samma människa, se berättelsen här: 

 

26-åriga Holly trodde att livet var över när hon inte ens kunde hålla sin dotter, men med vilja och stark kärlek till sin familj kan man åstadkomma allt. Det här är vad kämparglöd handlar om. Dela gärna för att inspirera andra.