26-åringen ska få tumören bortopererad – då ser läkarna att det som växer är något helt annat

När den 26-åriga studenten Yamini Karanam fick kronisk huvudvärk som eskalerade i svårigheter att hänga med i dagliga samtal uppsökte hon läkare. De konstaderade att hon hade en hjärntumör som skulle tas bort, men när de började undersöka hennes huvud fick de se att det inte alls var en tumör som växte från kvinnan, utan en människa. 

När 26-åriga studenten Yamini Karanam plötsligt började få koncentrationssvårigheter och huvudvärk i skolan blev hon orolig. Situationen förvärrades och på kort tid fick hon svårt att hänga med i vardagliga konversationer. Tids nog blev smärtorna så svåra att allt kändes jobbigt. Att kliva ur sängen var tungt, och att gå var ännu mer problematiskt. 

Efter ett läkarbesök konstaderade man att Yamini hade en hjärntumör. Då läkarna fruktade att det var livshotande cancer beslutade de att de skulle operera, men så blev det aldrig. 

Youtube/Shirley Cooksey

När kirurgerna på Skulle Base Insititute i Los Angeles började undersöka Yaminis utväxt upptäckte de att det inte alls var cancer som frodades från hennes huvud, det var hennes tvilling. 

Vad som orsakat Yaminis svåra smärtor var vad som i medicinska termer heter Teratom, en så kallad tvillingcysta. Precis som i en science fiction-film hittade man både ben, hår och tänder i utväxten, det berättar NBC Los Angeles.

Youtube/Shirley Cooksey

Yaminis fall var så ovanligt att den erfarne kirurgen endast gjort en sådan operation tidigare. Men genom en kikhålsoperation lyckades han framgångsrikt ta bort tvillingcystan, och Yamini kunde skratta åt situationen med hennes ”elaka tvillingsyster”. 

Jag slutar aldrig förvånas över vad läkare kan göra.
Dela gärna om du vill hylla läkare som uträttar mirakel och ser till att livet blir bättre för många.