27-åringen hittade 325 000 kr i sin nya lägenhet. Nu skänker han allt till Cancerfonden.

27-årige Vemund Thorkildsen trodde inte sina ögon när han besiktigade sin nyinköpta lägenhet i Oslo. I skorstenen ovanför den öppna spisen hittade han en gömd skatt – på osannolika 325 000 kronor. Men istället för att ta pengarna och sticka på semester valde norrmannen att göra något alldeles underbart.

I en intervju med norska Dagbladet berättar Vemund Thorkildsen om fyndet han gjorde i sin sprillans nya lägenhet.

– Vi stod och tittade på spisen och funderade på om vi kunde flytta på den. När vi lyfte undan stenplattan ovanför spisen och lyste ned i skorstenen såg vi att det låg något nere i röret, säger Vemund Thorkildsen till Dagbladet.

Och det var alltså inte vilken gömma som helst – utan flera kuvert innehållande sammanlagt 325 000 kronor.

Efter att glädjen hade lagt sig kom 27-åringen fram till att han nog gjorde bäst i att skänka pengarna vidare. Lägenheten han hade köpt var nämligen ett dödsbo och Vemund hade fått sträcka sig över värderingen för att få lägenheten – eftersom det äldre paret som hade bott där innan hade testamenterat hela bohaget till Cancerfonden.

Som den ärliga man han var gjorde Vemund därför likadant och lät pengarna bli en gåva till Cancerfonden.

– De blev väldigt glada när jag ringde och berättade om fyndet, säger Vemund Thorkildsen till Dagbladet.

Dette ga en god start på uka 🙂

Publicerat av Dagbladet.no den 7 mars 2016

Dela gärna vidare till dina vänner om du också tycker att Vemund gjorde en underbar gest som var ärlig och skänkte pengarna vidare till Cancerfonden!