28 års lyckligt äktenskap – nu avslöjar Jon Bon Jovi hemligheten till deras eviga kärlek

Många drömmer nog om livslång kärlek. Ändå skiljer sig över 20 000 par varje år i Sverige. Så hur gör man för att hålla ihop ett äktenskap?

Rockstjärnan Jon Bon Jovi har varit gift med sin högstadiekärlek i 28 år, och han har några bra tips för att hålla kärleken levande.

– Jag vet att jag träffade den rätta första gången, berättar han för tidningen People.

1989 åkte Bon Jovi iväg till Las Vegas och gifte sig med sin flickvän Dorothea som han träffade redan i högstadiet. 

Sedan dess har de varit ett par, och har fyra barn tillsammans.

Att vara så känd som Bon Jovi är, och dessutom så populär bland de kvinnliga fansen, kan tära på ett äktenskap. Jag tycker man läser dagligen om kändisars relationer som går i kras. Men det har aldrig hänt Bon Jovi och hans Dorothea.

I en intervju med tidningen People berättar Bon Jovi vad hemligheten är bakom deras äktenskap. Han säger att det finns flera anledningar till att de hållit ihop, men en stor anledning är att hans fru känner sig säker i deras förhållande. Hon bryr sig inte om andra kvinnor skriker efter hans uppmärksamhet på scenen.

De har varit tillsammans så länge att de känner varandra utan och innantill, och de kompletterar varandra perfekt. Medan han har tusen bollar i luften samtidigt är hon lugn och ser till att allt håller ihop.

– Hon är limmet som håller ihop allt, berättar Bon Jovi.

Men deras förhållande har inte alltid varit en dans på rosor. Bon Jovi berättar att paret har haft svårigheter på vägen, precis som de flesta par har under ett långt äktenskap. Men Dorothea, som är lugnet i deras förhållande, säger alltid: ”Vi får det att funka” och då har det blivit så också.

När det gäller alla kvinnliga fans som dyrkar Bon Jovi säger Dorothea: ”Jag tycker det är underbart att de älskar musiken. De älskar bandet och de är alltid så lojala.”

Paret har också haft många gemensamma intressen genom åren och bland annat öppnat två restauranger tillsammans. Restaurangerna, så kallade ”Soul Kitchen” serverar både betalande kunder och kunder som inte har råd att betala för maten. Att hjälpa andra har alltid varit en hjärtefråga för Bon Jovi och Dorothea.

– Jag tror att vi växer i samma takt. Vi växer tillsammans och i samma riktning, berättar Dorothea.

Jon Bon Jovi har blivit känd för att vara en av få rockstjärnor som hållit ihop med sin fru, även om han själv inte tycker att det är något man ska bli känd för.

– På något sätt blev jag en omslagspojke för rockstjärnor som fått kärleken att hålla. Men jag accepterar det eftersom jag är så lycklig, säger han.

Vad underbart med kärlek som håller! Jag önskar verkligen att jag får uppleva det också. 

Dela gärna denna fina historia med dina vänner för att påminna dem om att livslång kärlek faktiskt är möjlig.

Publicerad av Newsner musik