29-årig sjuksköterska ”gifter sig” med sin 5-åriga patient.

Ibland är livet väldigt orättvist. Som när en femåring drabbas av cancer.

Men Abby är så mycket mer än sin sjukdom – hon är en glad och sprallig tjej med stora drömmar för framtiden. Dessutom har hon en bästa vän som lyser upp hennes vardag. Faktum är att Abby hade blivit så förtjust i sin sjuksköterska Matt Hickling så att hon ville gifta sig med honom. 

Och han bestämde sig för att ordna ett bröllop.

Det här är Abby. Hon är fem år gammal och lider av akut lymfatisk leukemi.

Varje dag besöker hon sjuksköterskan Matt Hickling för att få sprutor. Hon har blivit väldigt fäst vid honom.

En dag berättade Abby för sin mamma att hon ville gifta sig med Matt. Hon hade bestämt sig för att ge honom en ring redan nästa besök. Mamman berättade för Matt om dotterns planer, och han bestämde sig för att ta det hela ett steg längre.

Han ordnade ett överraskningsbröllop.

Matt klädde sig i en t-shirt med kostymtryck och frågade Abby om hon ville ta honom som sin äkta make. Hon svarade självklart ja.

De bytte godisringar och matade varandra med bröllopstårta.

Hela familjen var samlad och Abbys sjukhusrum hade pyntats med vackra blommor och blomblad. Matt lyfte upp Abby för att ta det klassiska bröllopsfotot.

”Förhoppningsvis är detta en dag som Abby och hennes familj alltid kommer minnas och le åt när livet är tufft. Jag vet att jag kommer göra det!”, skriver Matt om bröllopsdagen.

Vilket fantasiskt initiativ av Matt och personalen på sjukhuset! De hjälpte Abby att glömma sjukdomen, sprutor och cellgiftsbehandlingar för en stund. Dessutom gav han henne ett minne för livet.

Det har nu gått ett år sedan ”bröllopet” och Abby är på bättringsvägen. 

”Hon är fantastisk! Fortfarande på väg att avsluta behandlingen i oktober, och hon får börja förskolan i höst”, säger hennes mamma enligt Hefty.

Här nedan kan du se Abby och Matts bröllop på film.

Blev du också berörd av Matt och hans fina överraskning till Abby? Dela gärna detta vidare till dina vänner!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna