3-åriga Emma har dödlig hjärntumör. Nu stöttar en hel värld henne.

Kort efter att Emma Askernäs fyllt 3 år fick familjen beskedet att hon lider av en dödlig hjärntumör. I dag är läget ovisst. Varken operation eller strålbehandling är möjligt och det enda som finns kvar är cytostatika. För familjen har världen rasat samman, men de är fast beslutna om att göra allt som står i sin makt för att klara av denna svåra tid. – Emma blir frisk. Punkt. Det är den enda benfasta övertygelsen jag har, som jag måste ha. Hon har varit vårt lilla mirakel en gång genom att bara finnas till, så vi hoppas hon kan vara det igen genom att bli frisk, säger pappa Micke till Expressen. Det är den fasta övertygelsen och Emmas otroliga styrka som ger familjen hopp. Det tillsammans med alla hälsningar från hela världen som nu stöttar Emma i sin kamp mot cancern.

3-åriga Emmas framtid är i dagsläget oviss. Inom närmaste tiden ska familjen få ett besked om behandlingen som väntar.
– Vi vet att det inte går att operera, och vi vet att det inte går att strålbehandla. Så det finns bara cytostatika kvar. Hur, vilken sort och hur ofta det blir får vi reda på i veckan, berättar Micke för Expressen.

Men hoppet och tron på att deras lilla flicka ska bli frisk är stark. Familjen får styrka från varandra – och från det enorma stödet som kommit i form av insamlingar och hälsningar. Två insamlingar har upprättats i Emmas namn. En för pengar in till Barncancerfonden och en annan för att hjälpa familjen ekonomiskt.

Facebook har pappa Micke delat med sig av Emmas historia. Och det har gjort att hälsningarna och kärleken till Emma och familjen har strömmat in.

Människor från hela världen har slutit upp för att stötta 3-åriga Emma – och det gör att familjen orkar vara starka i denna svåra tid.

– Det är hälsningarna och stödet från alla runtomkring som gör att vi orkar vara starka, säger pappa Micke till Expressen.

Nu gör vi som tiotusentals andra och stöttar Emma i sin kamp mot cancern.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna