3-åriga flickan fick sin cykel stulen – då gjorde tonårskillen Albin ett hjältedåd

Alla som någon gång fått sin cykel stulen minns säkert hur besviken man blir när det händer. Tänk er då att behöva förklara för en treåring att presenten hon sken upp över är borta då någon tait den, och att det inte kan bli någon cykeltur. 

Så var det för Lena Söderström vars barnbarn Irie tre år blev bestulen på sin cykel som hon sett fram emot att cykla på. Lösningen på problemet var inte helt väntat en tonårskille vid namn Albin, som bestämde sig för att skruva ihop en ny cykel till flickan. 

Människors godhet upphör aldrig att förvåna, särskilt när det handlar om främlingar. Treåriga Irie äslakde sin rosa cykel med en blomprydd cykelkorg, och hon såg fram emot att cykla på den nu när snön smält bort. 

När hennes mormor Lena fick se att Iries cykel var stulen skrev hon ett Facebook-inlägg i hopp om att det skulle delas så att någon hittade cykeln, eller att tjuven mot förmodan skulle lämna tillbaka den. 

Facebookinlägget delades och fick stor spridning, och en av de som nåddes var 14-årige Albin Hedström, vilket Norran var först med att berätta om. 

Albin som är en vanlig tonårskille utan koppling till treåriga Irie, kände att han ville hjälpa treåringen, därför bestämde han sig för att skruva ihop en ny cykel till henne. För att visa att han verkligen tänker göra det skrev han ett Facebookinlägg med texten: 

”Den här lilla tjejen blev av med sin cykel. Hon förstår inte varför den är borta och hon vill så gärna cykla så jag tog kontakt med mamman och fråga on lite grejer. Och så sa jag att jag jobbar med cyklar på fritiden och har cykel delar. Så jag ska bygga ihop en cykel åt den här Lilla tjejen, som hon ska få gratis av mig för att jag vill hjälpa hon så hon får cykla igen”.

I en intervju med Norran berättar Iries mormor Lena att Albin till och med frågat vilken färg Irie vill ha, och att hans föräldrar borde vara stolta över honom. 

Iries mormor Lena Söderström.

Facebook/Lena Söderström

14-årige Albin jobbar nu på att bygga ihop en ny cykel till Irie så att hon kan cykla så snart som möjligt. Tänk om fler tänkte som Albin, han förtjänar att uppmuntras för sin fina handling. Dela gärna för att hylla honom.