Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

3-åriga Olivia dog av en cancertumör. Nu sprids ”mirakelflickans” historia över hela världen.

När en ung flicka går bort, bara 3 år gammal, skär det i hjärtat på mig. Lilla Olivia Swedberg var precis som vilken livlig 3-åring som helst. Hon älskade Disney-filmen ”Frozen” och kunde rabbla upp varenda scen ur filmen utantill. Hon gick hellre runt i prinsessklänningar än vanliga byxor och tog för sig av allt livet hade att erbjuda. Vad ingen visste var vad som gömde sig i Olivias huvud. Familjen och Olivias värld störtade samman den 7 maj i år. Det var då de fick beskedet att 3-åringen hade obotlig hjärncancer. Men när jag läser vad som hände sedan förstår jag varför hennes fantastiska historia, vilja och mod borde spridas vidare.

3-åriga Olivia Swedberg från Nebraska fick aldrig uppleva sin fyraårsdag. Den 7 maj 2015 fick hon diagnosen DIPG (diffuse intrinsic pontine glioma), en tumör på hjärnstammen som i dag inte går att bota.

3-åringen

Föräldrarna var givetvis förkrossade när de fick höra läkarnas dom. Men de bestämde sig för att de skulle göra det bästa av situationen och låta lilla Olivia få uppleva så mycket som möjligt innan de blev tvunga att ta farväl.

3-åring

De åkte till Disney World med Olivia, de anordnade en egen bal som hon fick gå på och det fixade så att Olivia fick simma med delfiner.

3an

Resorna och simturen med delfinerna blev hennes sista glada minne. Tio dagar senare avled Olivia av tumören. Föräldrarna Brock och Lauressa, startade en stiftelse i Olivias ära och deras arbete kom verkligen att påverka många.

olivia

Men sedan tog den här sorgliga historien en positiv vändning, mitt i all bedrövelse. Det damp ned ett Facebook-meddelande från en kvinna i Pittsburgh som berättade att hennes 2-årige son bara hade veckor kvar att leva. Kvinnan hade följt Olivias historia och beklagade sorgen, men hennes lilla kille var i stort behov av en ny lever.

donator

Det var då föräldrarna Swedberg tog beslutet. Det kunde aldrig rädda sin egen dotter, men de kunde rädda någon annans barn från samma tragiska öde. Eftersom Olivias hjärntumör inte skadade de andra organen i hennes kropp, kunde hennes lever ge nytt liv till pojken, som heter Lucas Goeller.

vårdnad

Olivias mamma, Lauressa, beskriver känslorna efter den lyckade operationen: ”Jag vaknar varje morgon och tänker på min dotter. Men när jag såg Lucas efter att han fått levern kände jag en sådan frid och tröst för jag vet att hon kommer fortsätta att leva. ”Jag sörjer och gråter, men jag bär hela tiden med mig att Olivia har räddat denna lilla pojke”.

sparalucas

Men Lucas var inte det enda barnet Olivia räddade. 4-årige Angelo Giorno fick hennes tarmar och överlevde längre än någon trott. Tyvärr gick Angelo bort i början av september. Olivias njurar ska en 22-årig man få. Hennes hjärta gav en 1-åring ett nytt liv och ett av Olivias ögon hjälpte en blind man att få synen tillbaka. Hennes historia har spridits viralt och hon kallas ”mirkaelflickan av många”.

This little angel KeVon received Olivia’s heart. Makes this momma’s heart melt. Thank you for sharing your journey VonKeshia Long

Posted by Princesses Don’t Wear Pants on den 12 augusti 2015

Om du denna sorgliga, men underbara historia om 3-åriga prinsessan Olivia träffar dig rakt i hjärtat, så dela gärna med dig av den. Organdonation är givetvis frivilligt och upp till var och en att bestämma, men tänk vad viktigt för att rädda liv!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...