Underbara gesten: 3-årige Milo plockar hjortron – ger bort till äldre som inte kan plocka själva

3-årige Milo från Sorsele är ofta ute och plockar bär med sin mamma. Senast plockade de två liter hjortron, men i stället för att ta del av bären själva gav de bort dem till äldre som inte själva skulle kunna ge sig ut i vildmarken.

Att ge sig ut i skogen och plocka bär är det många som tycker om. Det hänger i från barnsben och följer med resten av livet.

Ja, för vad är godare än en blåbärspaj på egna bär. Eller att ta fram hjortronsylten framåt hösten.

Men tyvärr är det inte alla som kan traska ut i skogen bara sådär. Många äldre till exempel.

3-årige Milo älskar att vara ute i skogen med sin mamma Rebecka i Sorsele och plocka bär. För ett tag sedan var de ute och plockade hjortron tillsammans, något Aftonbladet berättat om.

Ville ge bort dem

Marken var full av skogens guld och bär efter bär lades ned i byttorna.

– Milo frågade om han inte kunde få smaka på ett hjortron och jag sa självklart. Men han var liksom inte riktigt förtjust i dem, säger Rebecka till Newsner.

Foto: privat

Rebecka erkänner att ingen i familjen gillar hjortron speciellt mycket så hon frågade Milo vad de skulle göra med alla bären de plockat.

– Då sa han att han tyckte att vi skulle ge bort dem. Vi plockade över 2 liter den dagen, berättar Rebecka för Newsner.

Väl hemma tänkte Rebecka lite till på vad Milo hade sagt och bestämde sig för att skriva ett inlägg på Facebook och se efter om någon ville ha dem.

– Jag lade ut bilden på Milo och skrev att han ville ge bort dem och fick otrolig respons.

Glädjen mer värt än kilopriset

Det första som slog folk var att den här lilla pojken hade ett stort hjärta.

– Men så var det en kvinna som hörde av sig till slut och sa att hennes mormor inte kunde ge sig ut i skogen själv men att hon gärna ville ha hjortronen.

Sagt och gjort. Dagen efter hoppade Milo och Rebecka in i bilen och åkte för att lämna hjortronen hos den äldre damen.

– Milo tyckte att det var jättekul så dagen efter var vi ute och plockade igen, till en annan person som inte kunde ge sig ut själv, berättar Rebecka för Newsner och tillägger:

– Hjortron är eftertraktat och man ser att många är ute och plockar och säljer vidare. Men jag känner att det är bättre att ge bort till någon pensionär som inte kan ta sig ut i skogen själv. Deras glädje över hjortronen har varit mer värt för honom än själva kilopriset.

Fantastiskt initiativ av lilla Milo, vilken underbar pojke. Om fler skulle vara som honom skulle världen bli en bättre plats.

Dela om du håller med.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);