3-åring sitter fastspänd i bilen när tjuven slår till – räddas av polisens snabba agerande

Det var i januari i år som det som inte får ske inträffade i Albuquerque, New Mexico. Alla föräldrar har någon gång åkt bil med trötta barn och övervägt att lämna barnen i bilen för att springa ett snabbt ärende.

Det var precis det Caralines mamma gjorde en sen kväll i januari. Istället för att ta med sin trötta dotter när hon snabbt skulle in och ut ur affären lämnade hon henne i bilen.

Ärendet som inte tog mer än någon minut var tillräckligt lång tid för att hela världen skulle rasa för Caralines föräldrar.

En tjuv var snabbt framme och snodde bilen, med Caraline kvar i baksätet.

Polisen underättades direkt och ett stort sökpådrag påbörjades, det var mörkt och kallt ute. Om det var en planerad kidnappning eller om tjuven blev överraskad av att det satt ett barn i baksätet vet vi inte men skräcken familjen kände går inte att beskriva. Flera polispatruller letade febrilt efter den 3 år gamla flickan i nästan 5 timmar.

Klockan var ett på natten när polismannen Chris Poccia ser något lila sticka ut på en parkeringsplats. Han tycker att det ser märkligt ut och bestämmer sig för att sväng tillbaka in för att se efter.

När han närmar sig ser han snabbt att det är ett ensamt litet barn som sitter där. Han förstår snabbt att det är Caraline.

Han rusar fram till flickan som nästan är apatisk och genomfrusen. Han tar med henne in i sin bil för att lugna och värma henne.

Föräldrarna underrättades och denna chockerande historia får som tur är ett lyckligt slut. Caraline mår idag bra och hennes föräldrar kommer aldrig att lämna henne ensam i bilen igen, om så bara för en minut.

Här kan du se en gripande video på när Caraline hittas av den hyllade polisen:

Kom nu ihåg vad som är viktigt i julstressen, på bara någon minut kan olyckan vara framme. Precis som vad som var fallet med Caraline. Men som tur var kunde hon hittas tack vare en duktig polisman.

Dela gärna om du också tycker att det viktigaste med julen är att hela familjen ska vara samlad och må bra!