3-åringen försvinner spårlöst i skogen, 15 timmar senare ser de en hund i skogen och rusar dit

Har du eller har du haft småbarn? I så fall vet du att de ena sekunden kan vara precis bredvid dig, för att nästa vara någon helt annanstans.

De små liven är fulla av energi och nyfikenhet, och det är inte alltid lätt att hålla koll på dem.

Flicka

Den här historien handlar om 3-åriga Victoria. Hon försvann från sitt hem i Cordes Lakes i Arizona, USA, en kall februarikväll.

Hon trodde att hennes hund Blue, som funnits i familjen sedan Victorias födsel, hade försvunnit och gav sig ut för att leta efter honom.

Blue

När föräldrarna upptäckte vad som hänt var det redan försent. Den lilla flickan hade gått vilse i skogen bakom huset och hittade inte hem.

Hela staden engagerade sig i den Victorias försvinnande och räddningsarbetet med skallgång och helikopter höll på i 15 timmar.

Efter mycket letande fick helikoptern syn på något nere på marken – det var Victoria som låg i ett dike.

Brevid henne låg hunden Blue.

raddad

Han hade legat vid hennes sida hela natten när temperaturen sjunkit till minusgrader.

När man hittade Victoria hade hon köldskador, men annars klarade hon sig oskadd. Enligt räddningsarbetarna hade Victorias skador varit mycket värre om det inte vore för hunden Blue som värmt henne under hela natten.

Blue2

Victorias familj var överlycklig att få henne tillbaka. Hennes pappa, Ernest Bensch, berättar för CNN om glädjen att hitta Victoria och glädjen över Blues insats.

”Jag är väldigt tacksam över att jag får hålla henne och prata med henne igen. Hon ler, pratar och är glad. Hon älskar den där hunden”, säger han.

 Här kan du se en video om Victoria och Blue:

Vilken tur att Blue hittade Victoria när ingen annan gjorde det.

Dela gärna historien med dina vänner på Facebook om du också tycker att hundar är fantastiska!