3-åringen frågar pappa om knappen på magen – nu hyllas hans svar världen över

Att vara förälder är att alltid stötta sina barn och en lyckliug barndiom är den bästa gåva du kan ge som förälder.

Men ibland stöter familjer på motgångar, som i fallet med treåriga Chace Selby. 

Chace föddes med ett hjärtfel som gör att han behöver bära en liten slang på magen, för att få i sig mer näring.

Och när den lille pojken frågade sin pappa om varför han måste bära den lilla knappen på magen visade pappa Robert sitt stöd – på det mest underbara sätt.

© Instagram/thelifeofchaceelijah

När Chace Selby föddes uppdagades det snabbt att han fötts med Fallots tetrad, som är en kombination av flera medfödda hjärtfel och drabbar cirka 5 procent av alla barn som har medfött hjärtfel. 

Fallots tetrad att Chace inte äter tillräckligt med mat så läkarna satte in en slang i magen så att han får i sig rätt mängd näring på den vägen istället.

© Instagram/thelifeofchaceelijah

De nyblivna föräldrarna var väldigt oroliga när hjärtfelet uppdagades men Chace kämpade på och är nu, två hjärtoperationer senare, en pigg liten treåring som ser upp mycket till sin pappa.

För några månader sedan frågade Chace sin pappa varför han hade en liten plutt på magen.

Då postade pappa Robert en bild på Instagram som förklarade allt. 

© Instagram/miraclesandmadness

Texten lyder:

”Chace drar in magen för att försöka visa sina magrutor som pappa men allt man ser är hans små revben. Jag klippte ut och klistrade fast en av hans slangar för att visa mitt stöd och för att öka folks medvetenhet. Min son föddes med ett hjärtfel som heter Fallots Tetrad och han använder en näringsslang som ska hjälpa honom med hans undervikt då han inte får i sig tillräckligt med mat på naturlig väg. Men så länge jag lever kommer jag alltid att stötta honom och han kommer aldrig att kämpa ensam.”

Det finns, som ni säkert alla vet, fortfarande fördomar om olika sjukdomar. När det gäller barn är det särskilt känsligt, många unga personer blir retade för att det kanske inte ser ut som alla andra. 

Då är det också extra viktigt att ha en pappa som Robert, som stöttar och älskar sitt barn över allt annat!

© Instagram/thelifeofchaceelijah

Förhoppningsvis kan Robert och Chaces berättelse hjälpa till att öka medvetenheten och kunskapen hos fler, världen över. 

Dela den här artikeln med alla dina vänner så de också får ta del av den här fina historien!