3 barn hittas övergivna i papperspåsar – 30 år senare avslöjas sanningen om deras mamma

Den här historien är så otrolig så att det nästan är svårt att tro att den är sann. Men det är den.

Janet Barnicoat fick en dramatiskt start i livet. Hon övergavs av sin mamma och har under hela sitt liv undrat varför. När hon var nyfödd hittades hon övergiven i en papperspåse.

Som vuxen började hon söka efter sin mamma genom webbsidan Ancestry.com. Men hjälp av DNA-test hittade hon två halv-syskon. Ingen av dem visste om de andras existens, och de hade alla tre undrat vem som var deras mamma.

När Janet till slut träffade sin halvbror Dean och halvsyster Julie upptäckte de ett otroligt samband. De hade alla tre övergivits i papperspåsar.

Nu började de tillsammans söka efter sin mamma – och hon skulle visa sig vara närmare än de trodde.

Tack vare ytterligar ett DNA-test och hjälp från sidan Ancestry.com hittade syskonen en gemensam halv-kusin som visade sig vara släkt med deras biologiska mamma.

Kusinen ledde dem till en kvinna som Janet redan visste vem hon var. Förstå hennes förvåning när hon fick reda på att hennes biologoska mamma funnits i hennes liv hela tiden.

Kvinnan som kusinen ville att syskonen skulle träffa var Joann Hauser. Det visade sig vara samma person som hade hittat Janet i den där påsen för 35 år sedan. Eller, i alla fall hade låtsas hitta henne.

Janet hade faktiskt sökt upp Joann tidigare i livet för att tacka henne för att hon hade räddat hennes liv. Janet hade ingen aning om det då – men kvinnan hon träffade var faktiskt hennes mamma.

Nu ville Janet gå till botten med hur allt låg till och besökte kvinnan som hittat henne som spädbarn ytterligare en gång. Men den här gången krävde hon svar. 

Joann erkände direkt. Hon var Janets biologiska mamma. Hon var även mamma till Janets två halvsyskon och hade övergivit dem alla vid födseln. Men inte för att hon inte älskade dem – tvärtom.

Mamman hade ljugit om att ha hittat papperspåsen med Janet i, hon vågade inte berätta sanningen eftersom hon var rädd att andra skulle döma henne. Hon hade lämnat bort Janet eftersom hon ville att hennes dotter skulle få ett bra liv. Ett liv som hon själv inte kunde ge henne.

”Det var som en suck av lättnad” berättar Janet. ”Jag hade gått runt i 15-20 år med den där historien i mitt huvud, att jag blev bortkastad som sopor.”

Mamman levde ensam, fattig och hade redan barn sedan innan. När hon blev gravid med Janet visste hon inte hur hon skulle kunna ta hand om ett barn till. Så hon födde barnet hemma i hemlighet och lämnade sedan bort henne.

Efter att Janet föddes fick Joann ytterligare två barn som hon inte kunde ta hand om. Hon gjorde på samma sätt med dem.

Janet och hennes syskon har förlåtit sin biologska mamma idag. Det är till och med tacksamma att de fick det liv de fick.

”Hon gjorde oss en tjänst, alla tre hamnade i otroliga familjer” berättar Janet.

Idag har Janet och hennes syskon fått en relation med sin biologiska mamma – och med varandra.

Familjen har blivit intervjuad av flera medier och mamman har berättat om det svåra beslutet att lämna bort barnen. I videon här nedan kan du se en längre intervju med mamman Joann Hauser.

Blev du också berörd av den här osannolika historien? Dela den gärna med dina vänner.

Publicerad av Newsner familj